Voltaire Network

IS-medlemmer er flyttet fra Syria til Ukraina

+

Slik det ble annonsert den 1. august 2015, ble den Internasjonale Islamske Brigade skapt av Tyrkia og Ukraina med den hensikt å destabilisere Russland på Krim.

I løpet av de siste tre månedene er basen satt opp på Kherson, like ved Krim. Tyrkia har organisert flyttingen av flere hundre IS-krigere fra Syria til Ukraina.

I motsetning til det vi trodde i august, har imidlertid jihadistene ikke blitt flyttet til Krim, men til Donbass. Eksistensen til «Cheikh Manour» og «Djokhar Doudaïev" - bataljonene som ble avslørt av New York Times i juli, og som umiddelbart ble oppløst, er ikke blitt organisert på nytt.

Medlemmer av Georgias hemmelige tjenester, som har spilt en sentral rolle i utviklingen av IS siste halvår av 2014 og som hadde etablert en jihadistisk treningsleir i Georgia, fikk denne flyttet til Ukraina. Det var disse folkene som sørget for forbindelsen mellom det to slagmarkene i Ukraina og Nær-Østen.

Den 6.oktober åpnet den russiske riksadvokaten for en etterforskning som dreide seg om et opptak av en samtale mellom

- Guvernøren i Odessa ( den etterlyste x-presidenten i Georgia ) Mikheil Saakachvili
- hans x-forsvarsminister i Georgia (som også hadde flyktet, til tross for Frankrikes beskyttelse), David Kezerachvili, som i 2008 hadde leid to israelske militære flyplasser med den hensikt å angripe Iran.
- Den ukrainske utenrikspolitiske rådgiveren Anton Gerashchenko
- og Ramzan Machelikashvili, (fetteren til eksperten på bakke-til-luft-rakketter, Ruslan Machelikashvili, georgier og tilknyttet IS).

Ifølge dokumentet fra opptaket, var jihadistene instruert av senator John McCain å organisere fra Ukraina, i samarbeid med CIA, nedskytingen av et fly fra USA, slik at russerne fikk skylden og dermed utløse en konflikt mellom de to landene. Naturligvis ble operasjonen avlyst med en gang etterforskningen ble iverksatt.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.