« ما بمب های هسته ای در اختیار داریم » این موضوعی است که تحلیل گر سیاسی سعودی دحام العنزی در مصاحبه با راشا تودی Russia Today اعلان کرده است، یعنی موضوعی که سخنگوی ریاض در شبکۀ های عرب مطرح کرده بود.

عربستان سعودی پیش از این نیت خود را مبنی بر کسب سلاح های هسته ای از پاکستان را در 30 مارس 2015 در روزنامۀ دی اندپاندانت [1] اعلان کرده بود. چنان که می دانیم عربستان سعودی %60 هزینۀ برنامۀ نظامی هسته ای پاکستان را تأمین می کند. اکنون از طریق العنزی، به اطلاع عموم می رساند که خرید این سلاح ها را از دو سال پیش آغاز کرده است.

به گفتۀ ریاض چنین تصمیمی برای مقابله با «تهدید ایران» در یمن، عراق و سوریه جائی که « روسیه به اسد کمک می کند) گرفته شده است. یعنی منطقه ای که روسیه به دولت سوریه کمک می کند تا کشور را از دولت اسلامی و دیگر تشکیلات تروریستی که در چهار چوب استراتژی ایالات متحدۀ آمریکا و ناتو، توسط عربستان سعودی تأمین مالی شده و کمک های نظامی دریافت کرده اند.

ریاض 250 شکاری بمب افکن با قابلیت مضاعف کلاسیک و هسته ای در اختیار دارد که ساخت ایالات متحدۀ آمریکا و قدرت های اروپائی است. از سال 2012 عربستان سعودی جزء آژانس ناتو برای رسیدگی به شکاری های اروپائی اروفایتر Eurofighter و تورنادو Tornado می باشد که ریاض از انگلستان خریداری کرده و تعداد آنها نیز دو برابر نیروی هوائی سلطنتی انگلستان است.

در همین چهارچوب فوراً قرارداد 8 میلیارد یوروئی به یمن وزیر دفاع ایتالیا روبرتا پینوتی، در معاملۀ اسلحه با کویت ( متحد عربستان سعودی) 28 شکاری اروفایتر تیفون ساخت شرکتی که است فین مکانیکا با صنایع بریتانیا، آلمان و اسپانیا جزء سازندگان آن هستند. و این بزرگترین سفارشی است که فین مکانیکا با واریز شدن نیمی از 8 میلیارد در صندوقش دریافته کرده است. با ضمانت مالی 4 میلیارد از سوی بانک هائی مانند یونی کردیت Unicredit و اینتسا سانپائولو Intesa Sanpaolo و Sace از گروه Cassa depositi e prestiti.

بر این اساس گرایش فین مکانیکا به بازرگانی اسلحه با نتایج فوق العاده برای آنهائی که از طریق جنگ ثروت می اندوزند تسریع می شود ک در سال 2015 ارزش سهام فین مکانیکا در بورس 67% افزایش داتشه است. با نقض « منشور بازرگانی اسلحه» که در سال 2013 در پارلمان به تصویب رسیده و مشخص کرده است که در صورتی که جنگ افزارها علیه اهداف غیر نظامی یا برای نوع دیگری از جنایات جنگی به کار برده شود، هیچ دولتی حق صدور اجازه برای معاملۀ اسلحه را ندارد.

روبرتا پینوتی در پاسخ به افشای جنگ افزارهای ایتالیائی که توسط نیروی هوائی سعودی و کویتی علیه اهداف غیر نظامی و شهروندان غیر نظامی یمن به کار برده شده است، گفته است : «از دولت هائی که در جنگ علیه دولت اسلامی هم پیمان ما هستند برای خودمان دشمن نسازیم، این اشتباه بزرگی خواهد بود ».

البته اشتباه خواهد بود که بدانیم «هم پیمانان ما» سعودی و کویتی رژیم هیا سلطنتی مطلق گرا هستند و قدرت در دست های حاکمان و دایرۀ خانوادگی آنها متمرکز شده و احزاب سیاسی و سندیکا ها ممنوع هستند، و کارگران خارجی (10 میلیون در عربستان سعودی، یعنی تقریباً نیمی از نیروی کار در این کشور، 2 میلیون از جمعیت 2900000 نفری کویت) در شرایط استثماری سخت و بردگی به سر می برند و آنهائی که خواستار مقدماتی ترین مفاد حقوق بشر شوند اعدام و یا سرشان بریده خواهد شد.

ایتالیای دموکراتیک شکاری هائی را دو دستی تقدیم عربستان سعودی و کویت می کند که قابلیت کاربرد اتمی را نیز دارا هستند، با آگاهی به این امر که عربستان چنین سلاح هائی را در اختیار دارد، و کویت نیز می تواند از آنها برخوردار باشد و به کار ببرد.

در « گردهمآئی بین المللی حقوق بشر» وزیر دفاع ایتالیا پینوتی پس از یادآوری اهمیت « احترام به سنجه های حقوق بین الملل » نتیجه گرفت که ایتالیا در این زمینه کشور بسیار معتبری است.

ترجمه توسط
حمید محوی
منبع
ال مانیفستو (ایتالیا)