Voltaire Network

85% av alle irakiske kurdere som har sluttet seg til IS hadde fått opplæring på Koran-skoler

+

Ministeren for religion i den kurdiske regionale regjeringen har avslørt at 85% av de lokale kurderne som har sluttet seg til IS ble utdannet ved Koranskoler.

Disse koranskolene finnes først og fremst i Afghanistan, Egypt, Iran og I Jemen. Det finnes 23 av dem i det irakiske Kurdistan.

Den regionale kurdiske regjeringen i Irak har samarbeidet, og gjør dette fortsatt med IS - enten det gjelder erobring av av områder i Irak eller med ulovlig og skjult handel av hydrokarboner (eks. olje, overs.). Den er imidlertid bekymret for den forvandlingen som skjer med folk som har sluttet seg til jihadistene og foretar grusomheter sammen med dem.

Mer enn 150 av disse har kommet hjem til den kurdiske regionen i Irak og har blitt satt under politiet sin overvåkning.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.