Δίκτυο Βολταίρος

Προετοιμασία για την απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου

+

Τουλάχιστον 10.000 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, υπό τις διαταγές του Σαουδάραβα Σεΐχη Abdullah al-Muhaysini, καταλαμβάνουν σήμερα τις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου. Υποστηριζόμενοι από τον διεθνή συνασπισμό που τους παρουσιάζει ως «Σύρους επαναστάτες» ή «μετριοπαθείς αντάρτες», πολιορκούνται από το συριακό αραβικό στρατό και την Χεζμπολάχ, αλλά συνέχισαν να τροφοδοτούνται μέσω σηράγγων μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Ρωσίας να ανοίξει δύο διάδρομους που επιτρέπουν στους άμαχους και μαχητές να εγκαταλείψουν την πόλη και να αποσυρθούν στο Ίντλεμπ, κανείς δεν μπόρεσε να βγει από το ανατολικό Χαλέπι όπου ασκείται η τρομοκρατία του ισλαμικού δικαστηρίου. Οι πολίτες που προσπάθησαν να ενταχθούν στις περιοχές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Ενώ το επιτελείο του ετοιμαζόταν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές, ο πρόεδρος Πούτιν του ζήτησε να μη κάνει τίποτα πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες· κάθε ρωσική επίθεση ήταν πιθανόν να προωθήσει την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον και έτσι να βυθίσει τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύτηκε αυτή την εκεχειρία για να προσπαθήσει να σπάσει την πολιορκία του ανατολικού Χαλεπίου και έστειλε ενισχύσεις. Τοποθετημένη στο δρόμο επικοινωνίας, σε θέση τανάλιας μεταξύ των τζιχαντιστών του ανατολικού Χαλεπίου και των ενισχύσεων τους, η Χεζμπολάχ κατάφερε να κρατήσει τη θέση της.

Ο Συριακός Αραβικός στρατός κατάφερε να καταστρέψει τις σήραγγες. Οι τζιχαντιστές και οι άμαχοι όμηροι τους δεν διαθέτουν πλέον αποθέματα τροφίμων.

Οι υπουργοί Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να συντονίσουν την επικείμενη απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου. Λόγω των τζιχαντιστών βομβιστών αυτοκτονίας, η μάχη αναμένεται πρώτα να λάβει τη μορφή ενός ισχυρού βομβαρδισμού, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να κρατήσουν τις θέσεις τους και να συλλάβουν μαχητές, αν κάποιοι τζιχαντιστές παραδίνονται.

Η απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου αναμένεται να ακολουθηθεί από εκείνη του Ίντλεμπ.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Η Γερμανία και η Συρία
Η Γερμανία και η Συρία
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Πώς τοποθετείται ο Ντόναλντ Τραμπ;
Πώς τοποθετείται ο Ντόναλντ Τραμπ;
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
 Γιατί πιέζει την Ιορδανία η Ουάσιγκτον;
Γιατί πιέζει την Ιορδανία η Ουάσιγκτον;
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Η Λιβύη σύμφωνα με τον ΟΗΕ και η σκληρή πραγματικότητα
Η Λιβύη σύμφωνα με τον ΟΗΕ και η σκληρή πραγματικότητα
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Ιράκ: η παρουσία των ΗΠΑ υπό αμφισβήτηση
Ιράκ: η παρουσία των ΗΠΑ υπό αμφισβήτηση
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος