شبکه ی ولتر : قرار آتش بس در سوریه از سوی پرزیدنت ولادیمیر پوتین ، در حضور وزرای امور خارجه و دفاع این کشور اعلام گردید ( ۱ ) . روسیه و ترکیه ضامن اجرایی آن شدند . جمهوری اسلامی ایران نیز که برای اجرایی شدن این قرار مشارکتی ملاحظه کارانه داشت .

سه سند از سوی جمهوری عرب سوریه و هفت گروهک شورشی که شامل ۶۰ هزار نفر عناصر جهادی بود امضاء گردید :
۱- فیلق الشام ( چهارهزار مبارز )
۲- احرارالشام ( شانزده هزارمبارز )
۳-جیش السلام ( دوازده هزار مبارز )
۴-Suvar agi-Sham ( دوازده هزار مبارز )
۵-جیش المجاهد ( هشت هزار مبارز )
۶-جیش الادلب ( شش هزار مبارز )
۷-جبهة الشالم ( سه هزار مبارز )

این سه سند عبارتند از :

 سند آتش بس ( که گروهک های القاعده و داعش از آن مستثناء می باشند) و در سر اسر سرزمین سوریه از نیمه شب به وقت محلی پنج شنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۱۶ به اجرا در خواهد آمد .
 تدارکاتی در جهت حفظ صلح موقت با حضور نیروهای روسی .
 مذاکرات صلح در شهر آستانه ( قزاقستان ) خواهد بود . کشور ایران و مصر در این مذاکرات شرکت خواهند داشت و ایالت متحده می توانند بعد از سر کار آمدن پرزیدنت دنالد ترامپ به این مذاکرات ملحق شوند ( بعد از تاریخ ۲۰ ماه ژانویه ۲۰۱۷ ) . کشورهای عربستان سعودی ، عراق ، اردن ، قطر و سازمان ملل نیز برای شرکت در این مذاکرات دعوت شده اند .

این توافق عناصر جهادی را به دو گروه تقسیم می کند : از یک سو آنهایی که اهداف ناتو را دنبال می کنند و حاضر به امضای توافق آتش بس نشدند و ازسوی دیگر آنهایی که حاضر به زمین گذاشتن سلاح خود شدند .

ترکیه – عضو ناتو - با مشارکت با ایران ، از بلند پروازی های خود برای رهبری سنی های جهان دست برداشت و خود را از ایالات متحده دور کرد .

اتحاد نیروهای مخالفان و انقلابیون اعلام کردند که از این توافق حمایت خواهند کرد.

در ابتدای ماه ژانویه ، کشور قطر از جنگ با سوریه عقب نشینی کرد . و وارد پایتخت روسنفت شد که بزرگترین شرکت موجود در جهان می باشد و سیاست انرژی خود را با روسیه هماهنگ ساخت .

این توافق از دو ماه پیش در حال مذاکره می باشد . طرفهای که با آن مخالفت می کنند عبارتند از اسرائیل و کشور انگلستان که سعی کردند آن را با به قتل رساندن سفیر روسیه در آنکارا و بمباران های ۲۸ و ۲۹ ماه دسامبر سفارت روسیه در دمشق به شکست بکشانند .

ایالات متحده ، فرانسه و انگلستان در این توافق آتش بس شرکت نمی کنند . واشنگتن از سوی پرزیدنت اردوغان متهم شد که از القاعده و داعش حمایت می کند ، در عین حال سفیر ایالات متحده در آنکارا این امر را تکذیب نمود . پرزیدنت اوباما در ۲۳ ماه دسامبر ، قانون مالیات دفاعی را امضاء نمود که در آن اجازه داد تا سلاح به گروه مخالفین سوریه داده شود .

عربستان سعودی نیز که نظری در باره ی این توافق بیان نکرده ، اعلام نموده که اقدام به کمک به پناهندگان سوری خواهد نمود . پادشاهی عربستان موظف است تا کمک های بشر دوستانه ی خود را تنها از طریق مساجدی که در کمپ های پناهندگان ایجاد کرده تحویل دهد .

پرزیدنت پوتین نیز به وزیر دفاع خویش دستور داده تا حضور نظامی روسیه را در سوریه کاهش دهد . در عین حال ، روسیه علیه تروریست های القاعده و داعش به عملیات نظامی خود ادامه خواهد داد .

جنگ علیه سوریه که ایالات متحده با کمک ناتو طراح آن بودند و از سوی پادشاهان خلیج هزینه ی آن پرداخت شد ، و تا کنون جان سیصد هزار نفر را گرفته است .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian