Voltaire Network

Den militære dialogen er styrket mellom Washington og Moskva

+

Når russiske og militære fra USA blir utplassert i et større Midt-Østen har tre kommunikasjonskanaler blitt åpnet opp:

1 General Kenneth F. MacKenzie har blitt utnevnt til USAs felles militærstab for å håndtere - med største beredvillighet - om ethvert problem som måtte oppstå mellom de to krigskreftene som opererer i området.

2 Det er blitt etablert en direkte kommunikasjonslinje mellom de som leder operasjonene de to landene driver med i Irak og Syria. De vil koordinere anstrengelsene i de fire nedtrappings-sonene som ble opprettet i Astana-avtalen. Disse avtalene er blitt underskrevet av Iran, Russland og Tyrkia, men har ikke offisielt blitt godkjent av USA. Nå ser det ut som om det har kommet en annen avtale, en hemmelig avtale mellom Moskva og Washington på dette punktet.

3 En direkte linje har nettopp blitt satt opp mellom CentCom Commander general Joseph Votel og hans russiske i tilsvarende stilling. Dette er for å løse strategiske, ikke taktiske problemer.Dette skrittet kommer til å revolusjonere den vanlige holdningen til USAs væpnede styrker som alltid har vært imot å få til slike arrangementer. Det er en direkte konsekvens av den nye strategien som Donald Trump har innført.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.