Voltaire Network

Den globale islamske liga ekskluderer sjeik Al-Qaradawi

+

Den Globale Islamske Liga som ble etablert av Saudi-Arabia etter anmodning fra Storbritannia i 1962 for å finansiere både Det Muslimske Brorskap og Order of Naqshbandi, har publisert en liste over terrorister etter forespørsel fra Saudi-Arabia, Bahrein, Egypt og Emiratene.

På denne listen står sjeik Yusuf Al-Qaradawi, som er en stjernepredikant hos Det Muslimske Brorskap. Ligaen han kunngjort at han har blitt ekskludert fra deres styre.

Thierry Meyssan tror at ligaens budsjett for 2016 overgår budsjettet til den saudiske hæren.

Interpol sendte ut en arrestordre på sjeik Qaradawii for to år siden, og den gjelder fortsatt. Han er den åndelige rådgiveren til den qatarske fjernsynskanalen Al-Jazeera. Han er utestengt fra Frankrike av den franske innenriksministeren Charles Pasqua. Men han gjorde en avtale med president Nicolas Sarkozy for at islam skulle kunne slå rot i Frankrike.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.