Voltaire Network

Vil USA hindre gjenåpning av Silkeveien?

+

Etter at den syrisk-arabiske hæren (for å gjøre det klart er det Den Syriske Republikkens hær) endelig greidde å komme fram til den irakiske grensen 16. juni forrige uke, har den irakiske hæren også kommet fram til grenseområdene (spesielt ved al-Waleed).

De to hærene er splittet av USA-styrker, som ulovlig forsetter å okkupere al-Tanf i Syria.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet holder disse USA-styrkene på å ta seg til rette med High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS). Disse missilene kan Washington bruke for å hindre de syriske og irakiske hærene fra å forene seg og slik hindre gjenåpning av «Silkeveien».

Pentagon har nektet å kommentere dette.

I 2014 organiserte, finansierte og bevæpnet Pentagon Daesh (IS) i det håp å etablere et «Sunnistan» som skulle omfatte Syria og Irak, og som konsekvens ville stå i veien for silke-ruten.

Fra gammel tid var silkeveien en tradisjonell forbindelse mellom Kina og Middelhavet. Men den nye silkeveien vil også tillate Iran å sende våpen til Libya.

Det viktigste problemet nå er å finne ut om Washington vil forfølge Barack Obamas politikk når det gjelder landene i denne regionen, eller om de til syvende og sist vil følge Donald Trumps politikk overfor Daesh.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.