Voltaire Network

Forbud for tyrkiske parlamentarikere å nevne Kurdistan eller ta opp det armenske folkemordet

+

Den 20. juli 2017 har den tyrkiske nasjonalforsamlingen vedtatt en ny lov som forbyr landets parlamentarikere å fornærme Tyrkias gloriøse historie ved å bruke disse ordene: «Armensk folkemord», «Kurdistan» og «Kurdiske regioner».

Det er allment kjent allerede - men bare for medlemmene til AKP og MHP (Partiene for nasjonal handling) - at «hendelsene i 1915» ikke fant sted fra 1895 til 1896 og fra 1915 til 1916. Disse hendelsene ble ikke utført mot alle ikke-muslimer, men bare mot de forræderne hvis lojalitet var overfor Russland og noen ganger og indirekte mot deres familier. Heller ikke kostet hendelsene i 2015 livet til 1,2 millioner eller 1,5 millioner personer, men bare livet til et svært lite antall. Og ethvert parlament i verden som våger å mene at folkemordet fant sted, er en fiende av det tyrkiske folket, som stammer fra steppe-ulvene.

På samme måte, den angivelige anerkjennelsen av Kurdistan gjennom Sevres-traktaten etter 1. verdenskrig har aldri eksistert. Og Lausanne-konferansen som opphevet traktaten noen år seinere eksisterer ikke i dag i Tyrkia, men i Irak. Videre er det fullstendig nonsens å snakke om kurdiske regioner i Tyrkia fordi om det er kurdere i visse områder. Disse er først av alt tyrkiske nasjonaliteter.

Da tyrkerne koloniserte araberne sørget de for at enhver folkeoppstand aldri ville finne ved å stenge alle skolene. Og det er ingen tvil om at sultan Erdogan på samme måte måte garanterer at det ikke vil komme noen utfordringer fra Parlamentet ved å skille det tyrkiske språket fra uønskete språk og vaske hjernene til den parlamentarikere som har uønskete tanker.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.