Voltaire Network

Syria: «Made in USA»-opprørere angriper nå USAs soldater

+

Betegnelsen opprører kan ikke lenger brukes på de mennene i Syria som CIA har trent og bevæpnet. Fra nå av nærmer disse «opprørerne» seg Tyrkia. I motsetning til det mange gjennom navnet opprører vil få oss til å tro, består de hovedsakelig av utlendinger.

Helt siden november 2016 har Tyrkia bekymret seg for målsettingen til de kurdiske gruppene som er trent og bevæpnet av Pentagon. Ankara har ikke stoppet med å advare Washington om at de er alliert med både tyrkere og kurdere. Nå har «opprørerne» - ikke den tyrkiske hæren - gikk president Recep Tayyip Erdogan en mulighet til å løse denne motsetningen: de har angrepet regulære US-tropper i Nord-Syria.

Siden midten av august har en rekke hendelser blitt rapportert som har øket Pentagons sinne overfor Ankara.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.