Voltaire Network

Kurdere som har sluttet seg til Daesh (IS)

+

Den vestlige pressen har framstilt Daesh (IS) som en rasist-organisasjon som vil kjempe mot kurderne simpelthen for de er kurdere. Tullprat: det er kurdiske enheter innenfor Daesh.

Abu al-Hadi al-Iraq var den kurdiske lederen innenfor al Qaida. Under CIAs operasjon Cyclone mot Sovjet var han sjef for han al Qaidas «kurdiske leir». Etter USA-invasjonen ledet han Asharas gjestehus i Kabul, som al Qaidas nummer tre mann. Nå er han arrestert på Guantanamo.

I november 2016 kom Det Islamske Emiratet i Irak (fra dem Daesh vokste frem av) med en video med tittelen «Budskap til kurdere og martyr-operasjonen». Den henvendte seg til kurdere for å få dem til å slutte seg til organisasjonen.

Det mest berømte kurdiske medlemmet i Daesh er Mullah Krekar. Han er emiren til salafist-gruppen Ansar al-Islam i Kurdistan. Han er nå politisk flyktning i Norge. Han er blitt fengslet to ganger for å hylle terrorisme. Men mens han offisielt satt i fengsel, så klatret han om bord i et spesial-fly fra NATO for å delta på et møte i Amman den 1. juni 2014. Dagsorden på dette møtet var å planlegge Daesh sin invasjon av Irak.

Da han returnerte til fengselslivet i Norge, kunngjorde han sitt troskap til Den Islamske Staten.

Nå bor han i Oslo som en fri mann.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.