Δίκτυο Βολταίρος

Η «Μεγάλη Στρατηγική» των ΗΠΑ

Ο Μιχαήλ Λεοντιέφ αφιέρωσε την εβδομαδιαία στήλη του στο πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι στη θεωρία του Thomas Barnett. Αυτό που φαινόταν να μην είναι παρά μόνο μια διανοητική ασυναρτησία το 2001, βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Ο καθένας πρέπει να επανεξετάσει τη κατανόηση του για τους πολέμους των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.

| Μόσχα (Ρωσία)
+

Αμάν [1], Καλημέρα!

Ο Τραμπ εξέδωσε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως το επιβεβαίωσε ο Saltykov-Shchedrin [2]: «Συμπαθητικοί άνθρωποι περίμεναν απ’ αυτόν ποταμούς αίματος και σφαγές, αντί αυτού έφαγε ένα λουκουμά».

Βίντεο:
«Τα ισχυρά και κυρίαρχα έθνη επιτρέπουν σε όλους να ανθίσουν και να γνωρίσουν όλο τον πλούτο της ζωής όπως την σχεδιάζει ο Θεός. Στις ΗΠΑ, δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αλλά θέλουμε να τον αφήσει να λάμψει έτσι ώστε όλοι να τον δούνε ως ένα παράδειγμα», δήλωσε ο πρόεδρος Donald Trump [3].

Ούρα! Μας αφήνει λίγο. Κατά το παρελθόν, θα είχε φιλοδοξεί να μας επιβάλει μια λαμπρή εικόνα! Αλλά σήμερα έχει εγκαταλείψει αυτό το είδος φιλοδοξίας. Ταυτόχρονα, σημειώστε το καλά, «να διαγραφεί από την επιφάνεια της Γης» και «η ανατροπή των καθεστώτων» είναι πάντα στη μόδα. Ο Τραμπ απειλεί να καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και να ανατρέψει το καθεστώς της Βενεζουέλας ... Αλλά να προσπαθήσει να επιβάλλει έναν τρόπο ζωής, σίγουρα όχι.

Βίντεο:
«Ο πόλεμος δεν θα πρέπει να διεξάγεται πλέον εναντίον συγκεκριμένων Κρατών σε συνάρτηση της πολιτικής τους κατάστασης, αλλά κατά περιοχών του κόσμου, επειδή αυτά τα Κράτη έχουν προγραμματιστεί να καταστραφούν. Φυσικά, θα αρχίσουν με ένα συγκεκριμένο Κράτος και έπειτα ένα άλλο, αλλά θα συνεχίσουν έως ότου εξαπλωθεί η λοίμωξη και όλα καταρρέουν, όπως μπορούμε να το δούμε σήμερα στην διευρυμένη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τις συνέπειες του τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Κανένας από τους πολέμους των Ηνωμένων Πολιτειών από εκείνης της ημέρας δεν τελείωσε », λέει ο Γάλλος πολιτικολόγος Τιερί Μεϊσάν [4].

Και είναι αλήθεια. Επί 16 χρόνια, κανένας από τους πολέμους των ΗΠΑ δεν τελείωσε! Παρουσιάζεται ο λόγιος και ειδικός μελετητής της Ανατολής Τιερί Μεϊσάν ως «συνωμοσιολόγος». Απλώς μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε παρατηρήσει τη ριζική αλλαγή στη στρατηγική των ΗΠΑ από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο:
«Ο νεοϊμπεριαλισμός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν φέρνει τίποτα, ούτε στα « σταθερά Κράτη » ούτε σε αυτά της « δεξαμενής φυσικών πόρων ». Οι σταθερές χώρες θα έχουν πρόσβαση στους πόρους μέσω των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ενώ όσες βρίσκονται στη δεξαμενή των πόρων θα καταστραφούν εντελώς, βυθισμένες στο χάος», συνεχίζει ο Τιερί Μεϊσάν.

JPEG - 29.4 ko

Εδώ είναι ο χάρτης της κόλασης στον οποίον αναφέρεται ο Μεϊσάν [5]. Περιλαμβάνεται στο βιβλίο του καθηγητή Barnett, στρατηγιστή και εκλαΐκευστή της επιστήμης, ο οποίος ήταν βοηθός του ναυάρχου Cebrowski, διευθυντή του τμήματος μετασχηματισμού των ενόπλων δυνάμεων στο Πεντάγωνο. Σχεδόν ολόκληρη η Αφρική, η Κεντρική και Λατινική Αμερική εκτός από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, πέφτουν στη ζώνη των «μη ολοκληρώσιμων» χωρών που καταδικάζονται σε χάος. Στη συνέχεια, φυσικά, ολόκληρη η Μέση Ανατολή με την Τουρκία, τον Περσικό Κόλπο, το Ιράν και το Πακιστάν· όλη η Νοτιοανατολική Ασία και τα Βαλκάνια, εκτός από την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα αποσύρονται με προσοχή από τη «ζώνη του εφιάλτη».

Βίντεο:
«Η εξουσία του Λεβιάθαν [6] δεν πρέπει να αφεθεί παρά από καιρό σε καιρό. Αλλά εδώ είναι αυτό που μπορείτε να υποσχεθείτε τους Αμερικανούς, στους συμπολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Αν απελευθερώσουμε αυτόν τον Λεβιάθαν, υποσχόμαστε ότι θα σας εγγυηθούμε αμέσως, αμέσως μετά, την εγκατάσταση της λειτουργικής διακυβέρνησης. Δεν θα έπρεπε να σχεδιάσετε ένα πόλεμο, αν δεν ελπίζετε να βρείτε την ειρήνη», ισχυρίζεσαι ο πολιτικός αναλυτής των ΗΠΑ Thomas Barnett [7].

Και θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία! ... Για εκείνους που είναι λίγο βραδείς να καταλάβουν: η «λειτουργική διακυβέρνηση», είναι μόνο η διοίκηση από δυνάμεις κατοχής. Αποκλειστικά από τις ΗΠΑ. Για όσους γνωρίζουν: τι είδος διοίκησης των ΗΠΑ μπορεί να προσφερθεί σε «μη ολοκληρώσιμα εδάφη»; Η λύση είναι στην έκφραση «μη ολοκληρώσιμο». Σας το είπαμε! Και γιατί θα ήθελε η Γη ένα «παράδειγμα» από αυτούς; Από αυτούς που σκέφτονται να κυλιούνται στη δυστυχία των άλλων.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ για άλλη μια φορά στον Μεϊσάν: «Κανένας από τους πολέμους που ξεκίνησε μετά τη 11η Σεπτεμβρίου δεν ολοκληρώθηκε».

Αμάν, αντίο!

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Πηγή
1tv (Ρωσία)

[1] « Sapristi » (ελληνικά Αμάν, ρωσικά Odnako) είναι ο τίτλος του πολιτικού χρονικού του Μιχαήλ Λεοντιέφ στην τηλεόραση 1TV .

[2] Ο Mikhail Saltykov-Shchedrin (1826-1889) είναι ένας διάσημος Ρώσος σατιγράφος.

[3] « Discours de Donald Trump à la 72e session de l’Assemblée générale des Nations unies », par Donald Trump, Réseau Voltaire, 19 septembre 2017.

[4] “Το στρατιωτικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον κόσμο”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 22 Αυγούστου 2017.

[5] The Pentagon’s New Map, Thomas P. M. Barnett, Putnam Publishing Group, 2004.

[6] Ο Λεβιάθαν είναι ένα μυθικό κήτος από τα βάθη της θάλασσας, το οποίο στη Βίβλο και το Ταλμούδ , θανατώνει τα ζώα που επαναστάτησαν εναντίον του Δημιουργού τους.

[7] “New Map”, Thomas P.M. Barnett’s, Naval War College Lecture, 2002.

Mikhaïl Leontiev

Mikhaïl Leontiev Directeur du magazine Odnako. Chroniqueur de la première chaîne de télévision russe. Directeur du département de l’information et de la publicité de Rosneft.

 
Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Η στρατιωτική στρατηγική της νέας Τουρκίας
Αλυτρωτισμός
Η στρατιωτική στρατηγική της νέας Τουρκίας
του Τιερί Μεϊσάν
Σύγκρουση των πολιτισμών 2
Σύγκρουση των πολιτισμών 2
του Τιερί Μεϊσάν
ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ;
ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ;
του Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αν η Τουρκία εισβάλει στο Κουρδιστάν
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αν η Τουρκία εισβάλει στο Κουρδιστάν
του Σάββας Καλεντερίδης , Δίκτυο Βολταίρος
 
Το πολιτικό Ισλάμ εναντίον της Κίνας
Το πεντάγωνο ετοιμάζει νέο πόλεμο στην νοτιοανατολική Ασία
Το πολιτικό Ισλάμ εναντίον της Κίνας
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Περιπλέκονται τα πράγματα στο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα
Περιπλέκονται τα πράγματα στο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα
του Σάββας Καλεντερίδης , Δίκτυο Βολταίρος
 
Από τη Συρία στη Βιρμανία;
Από τη Συρία στη Βιρμανία;
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Κουρδιστάν, η επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα
Κουρδιστάν, η επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα
του Σάββας Καλεντερίδης , Δίκτυο Βολταίρος
 
Κουρδιστάν: τι κρύβει το δημοψήφισμα
Κουρδιστάν: τι κρύβει το δημοψήφισμα
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Μετά το Χαλιφάτο η Ροζαύα
Ένας πόλεμος μπορεί να υποκρύπτει έναν ακόμη
Μετά το Χαλιφάτο η Ροζαύα
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος