Voltaire Network

Pentagon utsetter rettssaken mot en av «hjernene» bak 9/11

+

Pentagon har utsatt rettssaken mot Khalid Sheikh Mohammed som de påstår var hjernen bak 9/11-angrepet i 2001. Det er ikke blitt fastsatt noen ny dato.

Dette er ikke første gang USAs militære har bestemt seg for å utsette saken mot mannen de anklager, Khalid Sheikh Mohammed. Han ble kidnappet av en USA-kommando i Pakistan den 1. mars 2003. Han ble internert i et hemmelig fengsel i Jordan, og torturert i lengre tid.

I 2009 ble det kunngjort at den anklagede vil bli stilt for en sivil domstol. Men så ble dette byttet ut mot et militært tribunal. I 2016 greidde så Obama-administrasjonen å ødelegge bevisene som forsvaret bygde på, uten noen slags lovlig begrunnelse. Etter det har rettssaken blitt utsatt flere ganger. Og det er sannsynlig at den aldri kommer til å finne sted.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.