Voltaire Network

YouTube sensurer Syriske regjeringskanaler

+

Den 8. september 2018 stengte YouTube (eid av internett-giganten Google) ned kanalene til den Syriske regjeringen, inkludert kanalene til den syriske presidenten og den syriske forsvarsministeren - i tillegg til det syriske statlige pressebyrået Sana. YouTube har ikke oppgitt noen årsak for denne beslutningen. Dette er kanaler som har eksistert gjennom flere år.

Da de sender ulike programmer, kan ikke beslutningen om denne kollektive sensuren være innholdsbasert. Det må være basert på bakgrunn av deres eier: Den Syriske Arabiske Republikk’s regjering.

USA truer med et angrep på Syria i ganske nær fremtid. Pentagon har allerede presentert planene for bombing av landet for president Trump. Denne planen inkluderer ødeleggelse av radio og kringkastingsinstitusjoner.

Om et angrep fra vesten skulle inntreffe, ville den syriske regjeringen i så fall ikke ha noen mulighet til å kommunisere med sitt folk - eller eksternt.

Oversettelse
Eric Kamov

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.