به هنگام رژه نظامی ۲۲ سپتامبر در اهواز ( ایران ) حدود ۲۴ تن کشته و ۶۰ تن زخمی شدند .

اهواز مرکز استان عرب زبان خوزستان است . در ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ ، صدام حسین کوشید تا ملت عرب زبان اهواز را به عراق ملحق کند و جنگ ایران و عراق را به وجود آورد . در این زمان ، اکثریت ملت عرب زبان ایران با مقاومت در برابر تهاجم دشمن ایستادگی کردند . رژه ی نظامی ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۸ ، سالگرد جنگ دهشتناک ایران و عراق را رقم می زند ، جنگی که هزینه های آغاز آن را کشورهای غربی علیه انقلاب امام خمینی پرداختند .

گروه های بسیاری به طور منظم حوادثی را در خوزستان ترتیب می دهند :
 حزب همبستگی دموکراتیک اهواز ( که از سوی سازمان سیا و ام آی ۶ ،
حمایت می شود) و هدفشان گردهم آوری سایر اقلیت های قومی ایران می باشد
 سازمان آزادی بخش اهواز (که از سوی حامیان صدام حسین حمایت می شوند )

حادثه ی اهواز از سوی حزب دموکراتیک مردم عرب اهواز ( که قصد دارد گروه های مختلف مدافعی عراق را گرد هم آورد ) و داعش (که ویدیویی از چند عامل انتحاری پیش از حادثه را در رسانه ها پخش کرده است .) مورد ادعا بوده.

باید یاد آور شد که رژیم صدام حسین در عراق در چارچوب برنامه ی ٬٬ بازگشت به مذهب ٬٬ ، فرم لاییک حکومتی خود را تغییر داد . به هنگام تهاجم ایالات متحده به این کشور ، اعضای حذب بعث ، از ورود به عرصه ی سیاسی ممنوع شدند و ارتش ملی این کشور متلاشی شد و حکومت به دست شیعیان متمایل به ایران اداره شد . معاون سابق رئیس جمهور عراق - عزت ابراهیم ال دوری -از بزرگان اهل نقشبندیه می باشد (که از سوفیان می باشند ) ، آنها با سازمان سیا و ام آی ۶ ائتلافی به وجود آوردند تا داعش را وارد اعضای خود نمایند و از شیعیان انتقام بگیرند . از این رو ،دو گروهی که حادثه ی اهواز را به گردن گرفتند ، به طریق مختلف به واشنتگتن و لندن وابسته می باشند . از این جهت جمهوری اسلامی ایران بلافاصله کشورهای غربی و دولت های خلیج را در حمایت از تروریزم محکوم نمود .

در عین حال ، یکی از مشاورین شاهزاده ی امارات متحد عربی - محمد بن ضیاد - اعلام کرد کشورش توانسته جنگ را به داخل خاک ایران بکشاند ، و به این صورت کشورش را مسئول حادثه ی اهواز معرفی کرد . در خاور میانه ، چنین ادعایی دور از تصور نمی باشد . در سال ۲۰۱۵ ، رجب طیب اردوغان با خشنودی و به طور علنی خود را مسئول حوادث تروریستی اروپا معرفی کرد .

وضعیت امارات متحد عربی به طور ناگهانی تغییر کرده ، نه به علت جنگ یمن ( که در آنجا با هوثی ها ی مورد حمایت ایران می جنگند ) ، بلکه به خاطرمنتفی شدن قرار داد ۵+۱ ایران و آمریکا . طی دو دهه ، ثروت امارات به علت دور زدن تحریمات از سوی ایران چند برابر شده بود . بندر دوبی مرکز این داد و ستد بود . پس از مخاصمات به وجود آمده میان دو کشور ، حاکمیت جزیره ای در خلیج بار دیگر مطرح شد .

رئیس جمهور ایران ، شیخ حسن روحانی ، اعلام کرد که این عمل امارات را بی پاسخ نخواهد گذاشت .همین امر باعث شده تا وزیر امور خارجه ی این کشور انور گرگاش ،بابی اعتبار شمردن سخنان دولت خویش ، این ادعا را نفی کند .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian