Ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συγκεντρωνόταν για τη συζήτηση της κατάστασης στη Συρία και ενώ οι δυτικές δυνάμεις και του Κόλπου σκλήρυναν τις απειλές πολέμου, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, η ​​Ρωσία πραγματοποίησε δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM).
Τα βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα της Ρωσίας (RSVN) πραγματοποίησαν μια επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Topol , ανέφεραν την Παρασκευή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος των RSVN, συνταγματάρχης Βαντίμ Κοβάλ, δήλωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Πέμπτη από το κέντρο εκτόξευσης Kapustine Iar στην περιοχή του Αστραχάν της νότιας Ρωσίας, πέτυχε το στόχο του στο Καζακστάν με την απαιτούμενη ακρίβεια.

Βασικά ο Topol φέρνει μόνο μία πυρηνική κεφαλή 550 κιλοτόνων, αλλά οι τελευταίες εκδόσεις μπορούν να μεταφέρουν έως και έξι κεφαλές και με βεληνεκές που υπολογίζεται σε 11.000 χιλιόμετρα.

Λίγες ώρες αργότερα, οι κάτοικοι της Παλαιστίνης/Ισραήλ, της Ιορδανίας, του Λίβανου, Συρίας, Τουρκίας, Αρμενίας και της Κύπρου παρατηρούσαν ένα άγνωστο φαινόμενο στον ουρανό, που ερμηνεύτηκε από ορισμένους σαν Ούφο, και από άλλους σαν σημάδι αποκαλύψεως.

Οι παρατηρήσεις των μαρτύρων επιτρέπουν την ερμηνεία ότι επρόκειτο για εκτόξευση ένος διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου τελευταίας γενιάς Bulava Ε-30 .

Ο τελευταίος, με βεληνεκές 8.000 χιλιόμετρα μπορεί να εξοπλιστεί με δέκα υπερυπερηχητικές πυρηνικές κεφαλές 100 με 150 κιλοτόνων, η καθεμιά με ανεξάρτητη τροχιά. Τα χαρακτηριστικά πτήσης του και τα υπερ-εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα προστασίας του βρίσκονται τεχνολογικά πολύ μπροστά από τα αντίστοιχα των Αμερικανών αντιπάλων τους, στο σημείο που αχρηστεύει ουσιαστικά την αντιπυραυλική ασπίδα που αναπτύσσεται από το ΝΑΤΟ και είναι ήδη ξεπερασμένη.

Ο πύραυλος Bulava R-30 εκτοξεύτηκε από ένα από τα νέα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τέταρτης γενιάς της κλάσης Borei, είτε το Αλέξανδρος Νιέφσκι, είτε το Γιούρι Dolgorukiy για τα οποία είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι θα έμπαιναν σε υπηρεσία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2012 και τουλάχιστον το ένα θα βρισκόταν τώρα στα ύδατα της Μεσογείου.

Απουσία παρόμοιας επίδειξης δύναμης από το Πεντάγωνο κατά τις επόμενες ημέρες, οι τελευταίες επιτυχημένες δοκιμές των Topol και Bulava βάζουν τέρμα στην βαλλιστική παγκόσμια ισορροπία υπέρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή
Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)