Παρουσιαζόμενος ως φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Sunday Times , ο Paul Conroy ο οποίος μόλις δραπέτευσε από το Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάμπα Αμρ (Χομς), είναι πράκτορας της βρετανικής MI6.

Σε αυτή την φωτογραφία, τον βλέπουμε στη Λιβύη (με μπλε αλεξίσφαιρο γιλέκο) με τους ηγέτες της Αλ Κάιντα: στα δεξιά του, τον Mahdi al-Harati με μαύρο αλεξίσφαιρο γιλέκο) και τον Abdelhakim Belhaj (με σακάκι καμουφλάζ).

Ο Mahdi al-Harati παντρεύτηκε μια Ιρλανδέζα και έζησε στο Δουβλίνο. Ο Paul Conroy είναι Βόρειο-ιρλανδος που μεγάλωσε στο Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Mahdi al-Harati εξακολουθεί να καταζητείται στην Ισπανία για τη συμμετοχή του στις βομβιστικές επιθέσεις της Μαδρίτης της 11ης Μαρτίου 2004.

Το 2010, με πιο προσεγμένα γένια και την κάλυψη από μια ΜΚΟ, ο Mahdi al-Harati διείσδυσε από την MI6 στο «Στολίσκο της Ελευθερίας», που προσπάθησε να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας.

Ο Mahdi al-Harati διοιηκούσε την ταξιαρχία της Αλ Κάιντα, η οποία πολιόρκησε το ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη τον Αύγουστο του 2011. Σύμφωνα με τον Καμίς Καντάφι, ήταν πλαισιωμένος από Γάλλους εκπαιδευτές. Σύμφωνα με ξένη στρατιωτική πηγή υψηλού επιπέδου ο Mahdi al-Harati είχε πάρει σαν αποστολή του ΝΑΤΟ να συλλάβει τους ηγέτες της Λιβύης που είχαν καταφύγει σε μια μυστική αίθουσα του ξενοδοχείου, και να δολοφονήσει στο ξενοδοχείο το πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσσου και βοηθό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Walter Fauntroy. Έπρεπε επίσης να εξαλείψει δύο συνεργάτες του Δικτύου Βολταίρου, τον Thierry Meyssan και τον Mahdi Darius Nazemroaya οι οποίοι διέμειναν στο Radisson Hotel, όπου ο Mahdi al-Harati εγκατάστησε το κέντρο βασανιστηρίων του. Αυτή η απόφαση ελήφθη σε περιορισμένη συνεδρίαση της διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη λίγες ημέρες νωρίτερα. Η έκθεση αναφέρει την παρουσία του Ζιπέ στη συνεδρίαση. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, η γραμματεία του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή από το Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών και είπε ότι ήταν σε διακοπές στην εν λόγω ημερομηνία.

Τον Οκτώβριο του 2011, ο Mahdi al-Harati σκηνοθέτησε στη Συρία ένα χωριό αναφοράς που βρίσκεται στα βουνά στα σύνορα με την Τουρκία. Για δύο μήνες, δεχόταν εκεί δυτικούς δημοσιογράφους για να τους επαίνέσει την συριακή «επανάσταση». Το χωριό κατοικείται από μια φυλή που πληρωνόταν για να διαδηλώσει και να ποζάρει για τον τύπο. Ο Mahdi al-Harati δέχτηκε μεταξύ άλλων τον Paul Moreira του Canal Plus και την Edith Bouvier του Φίγκαρο .

Ο Abdelhakim Belhaj είναι το δεξί χέρι του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, τρέχον νούμερο δύο της Αλ Κάιντα. Ενώ επίσημα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες στον κόσμου, προήχθη από το ΝΑΤΟ στρατιωτικό διοικητή της Τρίπολης της Λιβύης.

Ο Abdelhakim Belhaj διαθέτει μια άδεια παραμονής στο Κατάρ.
Ο Abdelhakim Belhaj έκανε πρόσφατα αρκετά ταξίδια στην Τουρκία, όπου διέθετε ένα γραφείο στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ, και στη Συρία όπου διείσδυσε μερικές ομάδες μαχητών, συνολικά 1.500 μαχητές. Σύμφωνα με τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, αυτοί οι άνδρες διέπραξαν μεταξύ άλλων τις επιθέσεις στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Η οργάνωση του, η μαχόμενη ισλαμική ομάδα της Λιβύης, έχει συγχωνευθεί με την Αλ Κάιντα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τη συνεργασία του με γνωστούς και επισημασμένους τρομοκράτες, ο Conroy εμπίπτει στη δικαιοδοσία του νόμου, τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, για υποστήριξη ή συνεργασία με μια ομάδα τρομοκρατών.

Αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκιση, παρά μόνο αν θα επιβεβαιώσει την ασυλία του, επικαλούμενος ως πράκτορας της Αυτής Μεγαλειότητας.

Πηγή
Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)