Suzanne Nossel, voormalig assistente van Richard Holbrooke in zijn hoedanigheid als VN-ambassadeur en op dit moment plaatsvervangend adjunct voor Internationale Zaken onder (de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken) Hillary Clinton, is gekozen als de nieuwe directeur van Amnesty International Amerika. Bij de vervulling van haar taken op het ministerie van Buitenlandse Zaken benut ze ijverig de mensenrechten die imperialistische ambities ten goede komen.

Mevrouw Nossel was eerder werkzaam bij Human Rights Watch, maar ook voor Bertelsmann Media Worldwide en de Wall Street Journal als vicepresident van Strategy and Operations.

De Amerikaanse raad van bestuur van Amnesty International heeft geoordeeld dat de inzet van Suzanne Nossel voor de regering van Clinton en Obama voldoende bewijs was van haar bekwaamheid en besloot om geen wrok tegen haar te hebben voor de misdaden in Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libanon, enz.

Mevrouw Nossel lanceerde verschillende campagnes tegen Iran, Libië en Syrië. In de afgelopen maanden maakte ze zelf naam door desinformatie aan de Mensenrechtenraad in Genève met het oog op het verkrijgen van de resolutie die de oorlog tegen Libië rechtvaardigde en aannam door de VN-veiligheidsraad. Mevrouw Nossel’s beweringen werden inmiddels ontkracht.