Ο Γάλλος "πλασιέ" των πολέμων Bernard-Henri Lévy, αποδοκιμάστηκε στην Τύνιδα.
Δεκάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν την νύχτα της Παρασκευής για να εκφράσουν την αποστροφή τους για την παρουσία στην χώρα τους του Γάλλου αγαπημένου των ΜΜΕ Bernard-Henri Lévy (BHL), πλασιέ πολέμων και κοινωνικών συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η προσωπικότης αυτή θεωρείται στην Γαλλία ως «μέγας διανοούμενος και ανθρωπιστής». Ο ευρείας κυκλοφορίας τύπος στην Γαλλία τον αναφέρει, τον προωθεί και τον επευφημεί κάθε μέρα.

“BHL, φύγε από ’δώ!” και “έξω τα σιωνιστικά συμφέροντα απ’ την Τυνησία” ήσαν τα συνθήματα που ακούστηκαν περισσότερο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τύνιδας-Καρθαγένης, αφότου στα κοινωνικά δίκτυα είχε διαδοθεί αστραπιαία η ανησυχητική είδηση για το ταξίδι του Bernard-Henri Lévy στην Τυνησία.

Σύμφωνα με τον Slim Amamou, παλαιό ιστολόγο και πρώην γραμματέα του Κράτους για τον Αθλητισμό και την Νεολαία στην επαναστατημένη Τυνησία του 2011, εκείνοι που σήμαναν τον συναγερμό στους συμπατριώτες τους για την επικείμενη άφιξη του πολυεκατομμυριούχου ήσαν Τυνήσιοι συνταξιδιώτες του.

Με τον Γάλλο ήδη στην Τυνησία, ο δικηγόρος Abdelaziz Essid ανακοίνωσε το Σάββατο μέσω του τοπικού ραδιοσταθμού ShemsFM ότι θα απαιτούσε επισήμως από τις νομικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι του ταξιδιού, δεδομένου ότι, κατά τον Essid, ο Lévy “αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια” εξ αιτίας των “θέσεών του ενάντια στα συμφέροντα των αραβικών λαών”.

Ο Essid υπενθύμισε ακόμα τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε ο Lévy στην οργάνωση των βομβαρδισμών κατά της Λιβύης το 2011 από το ΝΑΤΟ με την παρασκηνιακή πίεση που άσκησε στον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.

Ο εκπρόσωπος τύπου τού Υπουργείου Εξωτερικών της Τυνησίας, Mojtar Chaouachi, αρνήθηκε να σχολιάσει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP είτε την επίσκεψη τού BHL είτε τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας εναντίον του.

Ο Lévy, κληρονόμος μίας εταιρείας εκμεταλλεύσεως πολύτιμης ξυλείας στην Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν και την Γκαμπόν, έχει στηρίξει εδώ και πολλά χρόνια διάφορες επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης και πραξικοπημάτων, υπό την επίβλεψη δυτικών μυστικών υπηρεσιών, γνωστές ως "χρωματιστές επαναστάσεις".

Το 2010, ο Lévy εξαπέλυσε μία διεθνή επιχείρηση "μηντιακής" δυσφήμισης του Ιράν βασισμένη σε ψεύδη, με το πρόσχημα της υποστήριξης μιας γυναίκας κατηγορουμένης για μοιχεία και συνέργεια στον φόνο του πατέρα των παιδιών της.

Με την βοήθεια πολυάριθμων οργάνων του Τύπου και διαφόρων οργανώσεων υποτιθέμενης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενέπλεξε στην επιχείρηση και διάφορους Ηγέτες κρατών.

Αργότερα, έχοντας συμβάλει από το 2011 ώστε να βυθιστεί στο χάος η Λιβύη, ο πολυεκατομμυριούχος προσπάθησε να προωθήσει μια στρατιωτική επίθεση από τις δυτικές δυνάμεις ενάντια στην Συρία, σε αγαστή συνεργασία με τις διάφορες τρομοκρατικές ομάδες που λυμαίνονται την αραβική χώρα.

Τον Δεκέμβριο του 2013, ο Lévy μεταφέρθηκε στο Κίεβο για να συμμετάσχει στις ταραχές που κατέληξαν στην ανατροπή του Ουκρανού Προέδρου Víctor Yanukóvich, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ήταν αυτός που σύστησε στον Γάλλο ηγέτη François Hollande τον Petro Poroshenko -που εξελέγη Πρόεδρος της Ουκρανίας δυο μήνες αργότερα-.

Ο υποτιθέμενος “φιλόσοφος” προπαγανδίζει την ισλαμοφοβία ισχυριζόμενος ότι “δεν είναι ρατσισμός”, ότι η ισλαμική μαντίλα (hiyab) “παρακινεί σε βιασμό” και ότι έργο ζωής για τον ίδιο “θα είναι να ξαναγραφεί το Κοράνι από εβραίο”.

Μετάφραση
Α; Μ;