Ο Δρ. Mehmet Ali Ediboglu, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – CHP (τα αρχικά του στην τουρκική) στην τουρκική πόλη της Αλεξανδρέτας, αποκάλυψε ότι αμερικανικό φορτηγό πλοίο κατέπλευσε την 19η Νοεμβρίου 2014 τουρκικό λιμάνι του Iskenderun (Αλεξανδρέτας) μεταφέροντας παράνομα ένα φορτίο με όπλα.

Τα ΜΑΤ της τουρκικής αστυνομίας πήραν τον έλεγχο του λιμανιού κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκφορτώσεως του αμερικανικού πλοίου, το φορτίο του οποίου περιελάμβανε πυραύλους και μηχανισμούς εκτοξεύσεως βαρέων πυραύλων.

Ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε σε 2 αυτοκινητοπομπές 12 οχημάτων που ανεχώρησαν αμέσως προς το στρατόπεδο της al-Qaeda που βρίσκεται στην τουρκική περιοχή Osmaniye [1].

Η κυβέρνηση του σημερινού προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan υποστηρίζει ενεργά τις διάφορες ένοπλες ομάδες που επιχειρούν ενάντια στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Η τουρκική δικαιοσύνη κατάφερε να αποδείξει ότι, από την αρχή του βρώμικου πολέμου κατά της Συρίας, ο ίδιος ο Ερντογάν δέχτηκε κρυφά τον τραπεζίτη της al-Qaeda τουλάχιστον 12 φορές [2].

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, το CHP καταγγέλλει την μυστική στήριξη του νυν Τούρκου προέδρου Ερντογάν προς το Ισλαμικό Κράτος [3].

Μετάφραση
Α; Μ;

[1Israeli general says al Qaeda’s Syria fighters set up in Turkey” (“Ισραηλινός στρατηγός λέει ότι μαχητές της al Qaeda στην Συρία εκκινούν από την Τουρκία”), Dan Williams, Reuters, 29 Ιανουαρίου 2014.

[2Ο Ερντογάν δεχόταν μυστικά τον τραπεζίτη της Αλ Κάιντα”, Δίκτυο Βολταίρος, 3 Ιανουαρίου 2014.

[3« Kılıçdaroğlu accuse Erdoğan de soutenir activement l’Émirat islamique » («Ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την στήριξη του Ερντογάν προς το Ισλαμικό Κράτος»), Réseau Voltaire, 15 Οκτωβρίου 2014.