Vuosittaisessa Bertelsmannin Säätiön ja NATOn huipputapaamisessa Munchenissä vuonna 2007, President Vladimir Putin painotti että länsi-eurooppalaisten intressit eivät olleet vain merten takana vaan myöskin ja erityisesti Venäjällä. Tästä alkaen, hän on pyrkinyt jatkamaan taloudellisten suhteiden luomista, mukaan lukien North Stream putkiverkko joka toteutui aikaisemman Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin alaisuudessa. Näiltä osin, Yhdysvallat on tehnyt kaikkensa estääkseen tämän lähentymisen, mukaan lukien vallankaappauksen Kiovassa ja sabotoinnin South Stream putkiverkon osalta.

Atlantistisen lehdistön mukaan Venäjä olisi tullut voimakkaasti horjuutetuksi yksipuolisilla "pakotteilla" - todellisuudessa taloudellisen sodankäynnin toimilla - jotka asetettiin Krimin liittämisen johdosta liittovaltioon tai Malaysia Airlines yhtiön Boeingin tuhoutumisen ja alentuneen öljyn hinnan johdosta. Rupla on menettänyt 40 % arvostaan, hukatut investoinnit South Stream kaasuputkeen veivät USD 4,5 Mrd ja elintarvikkeiden tuontikielto on vaatinut USD 8,7 Mrd. Atlantistinen lehdistö vakuuttelee että Venäjä on nyt täysin raunioitunut ja poliittisesti eristyksissä.

Atlantistinen lehdistö on kuitenkin umpikujassa koskien tämän taloudellisen sodankäynnin seuraamuksia Euroopan Unionissa. Elintarvikeviennin kiellon lisäksi, joka todennäköisesti tuhoaa sen elintarviketuotannon kokonaisia osia, South Stream putkilinjan keskeyttäminen vaikuttaa voimakkaasti Unionin tulevaisuuteen nostamalla energian hintaa.

Ruplan heikkeneminen dollaria vastaan
Lähde: Boursorama

Näyttää siltä että yksipuoliset "pakotteet" ovat tuottaneet odottamattomana seuraamuksena öljyn hinnan halpenemisen. On merkillepantavaa että tämä käynnistyi kesäkuun 20. päivä, mutta poikkeamat normaaleista hintavaihteluista alkoivat heinäkuun lopussa, ensimmäisten taloudellisten "pakotteiden" aikana. Öljyn hinnan omatessa etäisyyden kysynnän ja tarjonnan lakiin, ja toisaalta spekulatiivisen markkinapaikan tapaan kytköksen pääomaan, venäläisen pääoman siirtyminen pakotteiden ilmoittamisen jälkeen kiihdytti prosessia. Lähtökohtaisesti pudotus öljyn hinnassa nähtiin Saudi-Arabian ponnistuksena pysäyttää Yhdysvaltain investoinnit liuskekaasuun ja ei-perinteiseen öljyyn, mutta OPEC:n kokoontumisessa havaittiin että saudit eivät todennäköisesti olleet varsinainen syy. Lisäksi, näytti mahdottomalta että Saudi-Arabia spekuloisi vaikuttajaansa Yhdysvaltoja vastaan.

Öljyn hinnan romahdus.
Lähde: Boursorama

Mikä tahansa syy onkaan, Venäjä yllätti Washingtonin tuottamalla diplomaattisen shakkilaudan epätasapainon: Vladimir Putin vieraili Turkissa, Naton jäsenmaassa, heti Yhdysvaltain Varapresidentin Joe Bidenin jälkeen vieden päätökseen erittäin suuria taloudellisia sopimuksia. Nämä eivät ainoastaa ohita liittoutuman yksipuolisia pakotteita, vaan ne syvällä tasolla sekoittavat ne.

Tämän päivän Turkki on maa joka on valmistelee siirtymistä mittavaan diktatuuriin. Ulkoministeriön mukaan - huolimatta nimellisestä NATO-jäsenyydestä – internet on sensuroitu; hallitus on väärinkäyttänyt valtaansa pysäyttämällä jäseniinsä ja näiden perheisiin kohdistuneita korruptioon liittyviä tutkimuksia; se on rankaissut poliisia sekä oikeuslaitosta jotka johtivat näitä tutkimuksia; vähemmistöillä ei ole oikeuksia lukuun ottamatta kolmea vuoden 1923 Lausannen sopimuksessa määriteltyä; Erdoğanin hallitus pitää vankeudessa sadoittain poliittisia vankeja (pääasiallisesti vanhempia upseereita jotka ovat syyllistyneet ottamaan yhtettä Kiinan sotilasvoimiin, oppositiopoliitikkoja, lehtimiehiä ja lakimiehiä); kidutus on laajalle levinnyttä, mielivaltaisia pidätyksiä ja laittomia teloituksia tapahtuu suuressa määrin.

Presidentti Erdoğan on rakennuttanut maailman suurimman palatsin. Hän teki tämän luonnonpuistoon huolimatta siitä että oikeusistuimet kielsivät häntä suorittamasta tätä. Lasku veronmaksajille oli 615 M USD.

Erdoganin hallinnon rikollinen ajelehtiminen on tullut Naton suureksi huolenaiheeksi. Tämä sen lisäksi että Turkista on tulossa vastahakoinen liittolainen. Näiltä osin, se jatkaa jihadistien avustamista näiden taistelussa kurdeja vastaan (vaikka vain pääasiassa sunnien osalta) sen sijaan että aktiivisesti osallistuisi Yhdysvaltain muodostamaan liittoutumaan Islamilaista Emiraattia vastaan. Tästä johtuen Varapresidentti Joe Biden vieraili Ankarassa marraskuun 22. päivä, selvästi uhaten Presidentti Erdoğania mikäli tämä ei noudata Yhdysvaltain määräyksiä.

Kuitenkin, joulukuun 1. päivänä Putin myöskin vieraili Ankarassa. Erotellen taloudelliset ja poliittiset sisällöt, hän oli pitkään valmistellut tarjousta: ennennäkemätön taloudellinen liittoutuma kahden kansakunnan välillä. Ymmärtäen että tämä odottamaton tarjous oli hänen ainoa tiensä ulos Washingtoniin nähden, Presidentti Erdoğan allekirjoitti kaikki venäläisten kirjoittamat asiakirjat. Hän hyväksyi merenalaisen putkiverkon vahvistamisen yhdistäen maansa Venäjään Mustan Meren halki; hän suoritti kaasun hankintoja hyvällä hinnalla sekä jopa ydinvoimaloita siviilikäyttöön tuottaakseen energiaa teollisuuksilleen; hän toimitti maataloustuotteita Venäjälle huolimatta muiden Atlantin valtioiden taloussaarrosta jne.

Naton osalta, ongelma Turkin kanssa on muodostumassa painajaiseksi.

Vladimir Putin ei ole missään mielessä muuttanut ajatuksiaan koskien Recep Tayyip Erdoğania. Hän on pikkurikollinen joka liitttyi Muslimiveljeskuntaan, saavutti valtaa CIA:n avulla, ja nyt käyttäytyy kuin todellinen mafiapomo. Mutta Venäjän Presidentti on tottunut toimimaan oligarkkien ja Keski-Aasian valtioiden johtajien kanssa jotka eivät ole sen parempia. Hän itse saapui Kremliin läpäistyään Boris Yeltsinin ja Berezovskin lähipiirin.

Omalta osaltaan, Erdoğan tietää että on velkaa valtansa osalta Natolle, ja siitä on muodostumassa hänelle uusi tehtävä. Hänellä ei ole mitään ongelmaa jaon muodostamisessa: poliittinen liittolaisuus Washingtonin ja taloudellinen liittolaisuus Moskovan kanssa. Hän tietää että yksikään valtio ei ole koskaan päässyt irrottautumaan liittolaisuudesta, mutta kuvittelee pysyvänsä vallassa tämän kaksois-asetelman ansiosta.

Tarkastellaanpa edelleen Vladimir Putinin strategiaa.

Yhdysvaltain voimavara on sekä sen valuutassa, joka langetetaan koko maailmalle öljymarkkinoiden hallinnan välityksellä, sekä sen asevoimissa.

Nato on juuri nyt käynnistänyt taloudellisen sodankäynnin Venäjää vastaan. Propagandan tarkoitusperien vuoksi, se on naamioinut hyökkäyksensä termin "pakotteet" alle. Kuitenkin, pakotteet lähtökohtaisesti olettavat syytteeseen asettamisen, oikeudenkäynnin ja tuomion. Ei tässä tapauksessa. Kaikkein vakavimmat "pakotteet" langetettiin siviililentokoneen tuhouduttua Ukrainassa, kun se kaikkein todennäköisimmin ammuttiin alas uusien vallanpitäjien toimesta Kiovassa.

Vastauksena, Vladimir Putin ensin siirtyi etäämmälle Länsi-Euroopan maista kohti Kauko-Itää allekirjoittamalla taloushistorian suurimman sopimuksen kiinalaisten kumppaneidensa kanssa. Sen jälkeen hän käytti Turkkia Natoa vastaan ohittaaksen läntiset liiketoiminnan "pakotteet". Olipa kyse Kiinasta tai Turkista, Venäjä myy energiaa paikallisessa valuutassa tai suorassa vaihdossa, ei koskaan dollareissa.

Venäläiset asiantuntijat ovat laskeneet että Washington alkaa suorittamaan toimenpiteitä mikäli hinnat pysyvät alle 60 dollaria tynnyriä kohti yli kuuden kuukauden ajan. Kaksi kuukautta sitten, Venäjän keskuspankin johtaja, Elvira S. Nabiullina, todisti Duman edessä että oli valmis tähän tulevaisuudennäkymään, instituution omatessa riittävät resurssit.

Tästä johtuen, vaikkakin Venäjä on tällä hetkellä vakavasti vaikutettuna Naton taloudellisen hyökkäyksen johdosta, tilanne saattaa muuttua kuuden kuukauden kuluessa. Ylläpitääkseen hallitsevaa rooliaan maailmalla, Washingtonin on tällöin pakko toimia ajaakseen öljyn hintaa ylös. Tällä välin kuitenkin, tämä sota tulee upottamaan Euroopan Unionin ja Naton, kun taas Venäjä on kohdentanut taloutensa kiinalaista kumppanuuttaan kohti.

Loppukädessä, Venäjä toimii tässä tilanteessa samoin kuin se on aina toiminut. Aiemmin, se käytti "poltetun maan strategiaa", kun Napoleonin Ranska tai Adolf Hitlerin Saksa hyökkäsivät. Se tuhosi omat resurssinsa sen sijaan että olisi jättänyt ne vihollisen joukoille ja vetäytyi itää kohti. Tämän jälkeen se syöksyi takaisin valloittajia vastaan jotka olivat loppuun kuluneita oman pitkäaikaisen maahan tunkeutumisensa johdosta.

Käännös
Advanced Business Management Ltd
Lähde
Оdnako (Russie) ">Оdnako (Russie)