Mouamar el-Kadhafin vastarinnan symbolit islamisteille, Libyan johtaja on ympäröinyt itsensä naispuolisilla henkivartijoilla. Kuitenkin, sen jälkeen kun hänet mestattiin ja haudattiin, NATO oikeutti rikoksensa länsimaiselle julkiselle mielipiteelle "tuomalla esin" että amatsoonit eivät olleet enempää kuin prostituoituja seksuaalisen ahdistelijan käsissä. Tämä propaganda välitettiin kirjalla, pohjautuen ainoaan yksittäiseen todistukseen Le Monden "journalistin", Annick Coljeanin taholta.

Länsimaailma hyväksyy Yemenin pommitukset Saudi-Arabian toimesta sekä Idlebin valloituksen al-Qaidan toimesta. Ja yhä vielä, virallisesti, al-Qaida on oletettavasti Saudi-Arabian vastainen terroristiorganisaatio joka on ollut vastuussa syyskuun 11. päivän iskuista. Eli mitä on tapahtunut jotta Osama Bin Ladenin seuraajat lasketaan mukaan "vapaustaistelijoihin", joiksi näitä nimitettiin kun nämä taistelivat Neuvostojoukkoja vastaan Afghanistanissa, yksinkertaisesti koska nämä ovat ottaneet haltuunsa Idlebin Bassar el-Assadin Syriassa?

Perimmäinen totuus koskien tilannetta valitettavasti vahvistaa sen mitä kirjoitin näissä kolumneissa kaksi viikkoa sitten – murhanhimoisella järjettömyydellä joka on tarttunut Arabimaailmaan ei ole mitään tekemistä sosiaalisten luokkien eikä ideologisten eroavaisuuksien, eikä edes uskonnollisten uskomusten kanssa. Viimeisen neljän vuoden aikana, suuri määrä ihmisiä on valinnut asemansa uudelleen, tai on vaihtanut puolta. Vähä vähältä, tilanne on selkiytymässä, ja uusi jakava linjaus on tulossa näkyviin ilman että väestöt ovat tietoisia siitä.

1950-luvulla, Arabimaailma oli jakautunut Yhdysvaltain tai Venäjän etuja ajavien leireihin. 1990-luvulla se oli jakautunut Israelin etuja kannattaviin sekä vastustaviin. Mutta valtioiden etujen logiikka tuhottiin George W. Bushin ja Dick Cheneyn toimesta öljy-yhtiöiden hyödyksi. Ja tällä hetkellä olemme keräämässä tuloksia Barack Obaman politiikan pohjalta.

Olemme todistamassa räjähdysmäistä väkivallan kasvua moniavioisuuden kannattajien toimesta naisten oikeuksia vastaan. Arabimaailman monarkiat ja Muslimiveljeskunta puolustavat miesten hallitsemaa yhteiskuntaa, kun taas Iran sen liittolaiset ovat puolustamassa uutta yhteiskuntaa jossa miehet ja naiset hallitsevat omaa hedelmällisyyttään ja nauttivat tasa-arvoisesti oikeuksista. Voimme tarkastella tilannetta mistä tahansa näkökulmasta ja havaita että kahden leirin välillä e ole juurikaan muita eroja.

Kyseessa on kaksi vastakkaista näkemystä maailmasta.

Mitä yhteistä on Länsivaltojen kohteilla - Zinedine Ben Ali (Tunisia), Hosni Moubarak (Egypti), Mouamar el-Kadhafi (Libya), Bassar el-Assad (Syyria), Nouri al-Maliki (Irak), Sheikki Ali Salman (Bahrein), ja Abdul-Malik al-Houthi (Jemen)? Ei mitään, lukuun ottamatta sitä että nämä kaikki vastustivat moniavioisuutta. Mitä Länsivaltojen tukijoilla on yhteistä - Gulf Cooperation Council organisaation jäsenvaltioilla ja Muslimiveljeskunnalla? Ne kaikki kannattavat moniavioisuutta.

Tämä on ainoa yksittäinen jakava linjaus joka halkaisee Arabimaailman nykyisin, poikkeuksina Irak ja Egypti. Edellisessä, Yhdysvallat eivät ole tarkasti määritellyt kumppaneitaan. Virallisesti, he tukevat Haider al-Abadia Daeshia vastaan, mutta iranilainen ja irakilainen lehdistö on tuonut esiin että Yhdysvallat harjoittaa kaksinaista toimintaa ja ovat tarkoituksella toimittaneet aseita Daeshille ja tappaneet irakilaisia sotilaita. Mitä tulee Egyptiin, Presidentti al-Sisi on yhä päättämätön oman henkilökohtaisen näkemyksensä kanssa olla naisten oikeuksien puolesta ja toisaalta saudi-arabialaisen sponsorinsa näkemyksen suhteen, jonka rahoitus on välttämätöntä hänen oman vararikkoisen maansa taloudessa.

Vuosien läpi tapahtunut propaganda on sokaissut meidät.

Ajattelemme, ja täysin väärin, että Iranissa näkyvä vaadittava vaatetus on sama kuin Saudi-Arabiassa. Ja kuitenkin, Iranissa, naiset ottivat oman hedelmällisyytensä hallintaansa vallankumouksen ensimmäisten vuosien aikana – toisin sanoen, ennen kuin naiset useimmissa Eurooppalaisissa valtioissa. He edustavat opiskelijakuntaa yliopistoissa laajemmalti kuin miehet ja myös toimivat korkeimmissa vastuunkannon asemissa. Toisaalta, Saudi-Arabiassa, heillä ei ole henkilökohtaisia oikeuksia.

Ajattelemme väärin, että islamilainen maailma on jakautunut sunnien ja shiiojen välille jotka ovat lukkiutuneet armottomaan ja jatkuvaan sotaan. Mutta Jemenissä, hutit, jotka edustavat kansallista enemmistöä, eivät olisi olleet kykeneväisiä valtaamaan Sanaa tai Adenia ilman tukea voimakkailta Sunni-joukoilta, jotka olivat enemmistönä näissä kahdessa kaupungissa. Ja näiltä osin, Syyriassa, Syyrian arabiarmeija, Iranin tukemana Takfiristeja vastaan, koostuu yli 70 % määrällä sunneista.

Youssef al-Qaradâwî, Muslimien veljeskunnan johtaja sekä Qatarin TV-kanavan Al-Jazeeran hengellinen neuvonantaja, on omaksunut tehtäväkseen puolustaa moniavioisuutta sekä oikeutta kohdella naisia väkivallalla. Mohamed Morsin vaalikampanjan aikana, Egyptissä, hän piti puheen Tahrir-aukiolla Kairossa, jossa hän saarnasi että poliittinen prioriteetti ei ollut Israelin vastustamisessa, vaan homosexuaalien tappamisessa. Tässä me näemme hänet ’kunniavieraana’ kohtaamassa "Syyrian maltillisen vastarinnan" kanssa.

Saatamme olla ymmärrettävästi järkyttyneitä havaitessamme että Tunisian "vallankumouksen" ensimmäinen toimenpide - ennen kuin mitään lainvoimaisia päätöksiä suoritettiin – oli organisoida Rached Ghannouchin, Muslimien veljeskunnan jäsenen paluu, joka heti palatessan ehdotti moniavioisuuden uudelleen käyttöönottoa.

Saatamme olla hämmästyneitä nähdessämme Syrian Baasin jäsenten kääntyvän valtiota vastaan tai kun Yemenin kommunistit kääntyvät omaa puoluettaan vastaan, ja kaikki poistuvat liittyen al-Qaidaan. Mutta meidän tarvitsee vain tarkastella heidän perheitään ymmärtääksemme miksi he ovat vaihtaneet puolta.

Ja mitä voidaan sanoa libyalaisista voittajista kun he ilmoittavat että ovat ottamassa sharian uudelleen käyttöön?

Sen kaltaiset yllättävät esimerkit ovat säännöllisiä, mutta värähtelyt länsimaita suosivien ja vastustavien leirien välillä ovat vieläkin lukuisampia.

Kuten aina, siirtomaavallat ovat liittoutuneina paikallisten voimien kanssa jotka eivät voineet voittaa ilman näiden apua, erityisesti vanhan maailmanjärjestyksen kannattajat. Tietysti, Yhdysvallat ei odottanut valintojensa seuraamuksia. Yhdysvaltain strategikot ajattelevat vain lyhytkatseisesti omia imperialistisia hyötyjään. Tänään he surffaavat aiheuttamallaan väkivallan aallolla, mutta se kaatuu heidän päälleen, aivan kuten se on hautaamassa kyseessä olevat väestöt.

Kukaan ei voi sammuttaa tulta joka kuluttaa Arabimaailmaa koska se on muuttunut liian nopeasti. Kukaan ei voi paeta kysymyksiä koskien naisten oikeuksia.

Länsi aloitti teollisesti ehkäisyvalmisteiden valmistuksen vuonna 1844, mutta vasta AIDS-epidemian jälkeen, puolitoista vuosisataa myöhemmin, kun länsimaiset valtiot valtuuttivat näiden julkisuuden. Pessaari keksittiin vuonna 1880, ja kierukka tuli laajamittaisesti käyttöön 1930-luvulla, kun taas ehkäisypilleri tuotiin saatavaksi 1950-luvulla.

Mahdollisuus hallita hedelmällisyyttä muutti syvällisest heteroseksuaalisten parien elämää. Järjestetty avioliitto, joka oli länsimainen normi aina ensimmäiseen maailmansotaan asti, poistui rakkausavioliittojen myötä toisen maailmansodan jälkeen. Tuloksena, yhteiskunta hyväksyi homoseksuaalisuuden, joka tähän asti oli määritelty "luonnottomana", huolimatta siitä että se oli havaittu tiettyjen nisäkkäiden keskuudessa sekä joissain lintujen lajikkeissa [1].

Käännettäessä katse takaisin huhti-toukukuuhun 1968, länsimaiset yhteiskunnat – "kulutusyhteiskunnan" vaikuttamana - ovat nyt täynnä avioeroja. Kyseessä ei ole enää vain naiset yksin, vaan molemmat sukupuolet, joita pidetään poisheitettävinä kulutustuotteina. Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa, moniavioisuudesta on tullut tunnustettu tosiasia, vaikka se vain jaetaan laajamittaiselle aikajaksolle. Meillä voi olla niin monta aviomiestä tai vaimoa kuin vain haluamme, niin kauan kuin ne seuraavat toinen toisiaan.

Samaan aikaan, feministit, jotka aikoinaan taistelivat naisten vapauttamiseksi, nykyisin kovin usein kamppailevat näiden lukitsemiseksi paikalleen uudelleen, mutta tällä kertaa maskuliinisiin rooleihin. He väittävät että molemmat sukupuolet, ollessaan erilaisia, ovat absoluuttisesti identtisiä ja kieltävät sukupuolten välillä olevien henkilötyyppien tapaukset. (Yhdessä tapauksessa 700:ssa, henkilöt joilla on naisen sukupuolielimet eivät omaa XX-kromosomeja, vaan XXY-kromosomit, ja yhdessä tapauksessa 20 000:ssa, näillä ei ole XY kromosomeja, ja ovat kuitenkin miellettävissä maskuliinisiksi). Tämä näkemys joka on syntynyt uudelleen Yhdysvalloissa feminismin puolestapuhujan Hillary Clintonin toimesta, nyt Ulkoministeri ja pääasiallinen "Arabikevään" komentaja. Tämä ideologia on voittoisa myös Ranskassa, jossa Sosialistinen puolue ja sen konseptit koskien "avioliitto kaikille" sekä "yhdenvertaisuus" - viimeisissä vaaleissa, yhdenkään kansalaisen ei sallittu seistä yksin. Tuli vaadittavaksi muodostaa "binomi" toisen laillisesti vastakkaista sukupuolta olevan kansalaisen kanssa.

Mitä Länsi on käynyt vaikeasti läpi lähes kahden vuosisadan ajan, Arabimaailma on kokenut yhdessä sukupolvessa.

Jos, yleisesti ottaen, Saudi-Arabian kannattaja ovat Sunni-muslimeita, kun taas Iranin kannattajat kuuluvat kaikkiin uskonnollisiin yhteisöihin, on olemassa lukuisia poikkeuksia jotka voidaan vain selvittää näiden asennoitumisella ehkäisyyn.

1800-luvulla, kristilliset kirkkokunnat ottivat äärimmäisen jyrkän asenteen ehkäisyyn. Vuonna 1958, Paavi Pius XII tuomitsi ehkäisypillerin käytön, kun taas vuonna 2015, Paavi Francis ylisiti "vastuullista vanhemmutta" ja tuomitse kristityt jotka "lisääntyvät kuin kaniinit". Ei ole kovin kauaa siitä kun Katolinen kirkko opetti että homoseksuaalisuus oli synti "Jumalan suunnitelmaa vastaan", kun taas tänään, Paavi Francis julistaa että ei ole kykeneväinen tuomitsemaan homoseksuaaleja.

Kuitenkaan, mentaliteettien kehitys ei ole vielä täysimittainen, koska monet kristityt yhä uskovat että raskauden keskeytys raskauden ensimmäisten viikkojen aikana on murha, vaikka jopa pyhimys Tuomas Akvinolainen, jo 1200-luvulla osoitti että sikiö joka oli vasta muutaman viikon ikäinen ei voinut tulla tunnustetuksi ihmisolennoksi. Ja Daeshille annettu tuki muutamien nuorten länsimaisten muslimien toimesta todentaa että taistelu "vastuullisen vanhemmuuden" puolesta ei ole vielä voitettu Euroopassa.

Viimeisten neljän vuoden aikana, olen analysoinut eri valtioiden strategioita koskien "Arabikevättä", mutta nyt havaitsen että väestöt eivät enää ole kuuliaisia niille jotka manipuloivat niitä. Ihmisiä liikuttaa toinen, vieläkin suurempi voima, joka ottaa ne hallintaansa näiden tietämättä, ja ajaa näitä kohti kapinaa.

Vuodesta1936 alkaen, Kolmas Valtakunta avasi konseptinsa ’Lebensborn’, paikkoja joita hallinnoitiin Maatalousministeriön toimesta ja joissa oli vastuullistettuna sekä siittäminen etä nuorten "Arjalaisten" kasvatus SS:n käytettäviksi.

Ehkä me voimme lukea uudelleen omaa historiaamme näkökulmasta sen osalta mitä on tapahtumassa juuri nyt Arabimaailmassa. Lukisimme, samalla hämmästyksellä, että Toisen maailmansodan aikana, Liittoutuneet (Yhdistyneet Kuningaskunnat, Vapaa Ranska, Neuvostoliitto, Yhdysvallat) tulivat ravistelluiksi feministiliikkeiden osalta, ja tarjosivat vastuullisia asemia naisille joiden aviopuolisot olivat menehtyneet taisteluissa. Tällä välin, Akselivaltiot (Saksa, Italia, miehitetty Ranska, Japani) jyrkästi kielsivät ehkäisyvälineet ja vaativat naisten pitämistä pois kaikesta vastuunkannosta, tarpeesta huolimatta.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

[1Biological Exuberance : Animal Homosexuality and Natural Diversity, Bruce Bagemihl, St. Martin’s Press (1999). Against Nature ? - an exhibition on animal homosexuality, University of Oslo (2006).