Het Voltaire Network is een onafhankelijk persnetwerk gespecialiseerd in de analyse van internationale betrekkingen, dat is opgericht op initiatief van de Franse intellectueel Thierry Meyssan.

De leden van Voltaire Network, afkomstig uit verschillende politieke families, sociale achtergronden en culturen, verdedigen
 de beginselen van het "Handvest van de Verenigde Naties",
 de tien principes vastgelegd in 1955 door de "Bandung Conferentie"
 en die van de "Verklaring inzake de beginselen van internationaal recht inzake vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking tussen staten in overeenstemming met het Handvest van de Verenigde Naties".

Het Voltaire Netwerk wil geen ideologie promoten, maar het kritisch denken van zijn lezers ontwikkelen. Het verkiest reflectie boven geloof, argumenten boven overtuigingen.

Uitgaven

Voltaire Network publiceert zowel een wekelijkse feitelijke nieuwsbrief tegen betaling als deze gratis analytische website.

- Website

De website van Voltaire Network begon bij de oprichting van de vereniging in 1994, op een moment dat bijna niemand dit middel gebruikte. Het werd toen gebruikt om artikelen van haar talrijke partners in Latijns-Amerika en de Arabische wereld te verspreiden. Geleidelijk aan zette elke krant en elk tijdschrift zijn eigen website op en trok zich terug uit deze gemeenschappelijke site. Wij hebben hem daarom gereorganiseerd onder de URL: https://www.voltairenet.org.

Wij publiceren nu alleen analytische artikelen. Ons doel is niet om te beschrijven (daarvoor gebruiken we onze nieuwsbrief in PDF-formaat), maar om te begrijpen.

De artikelen zijn gedateerd op de dag van hun publicatie. De teksten in de rubriek "Fil diplomatique" zijn echter niet afkomstig van Voltaire Network en zijn alleen voor ter documentatie op onze site opgenomen. Ze zijn gedateerd op de dag van hun eerste publicatie door hun auteur.

De artikelen zijn ingedeeld op basis van trefwoorden, zodat ze geleidelijk een encyclopedie over elk onderwerp vormen (zie het keuzemenu "Dossiers").

- Wekelijks bulletin over internationale politiek

Voltaire, internationaal nieuws verschijnt 46 keer per jaar in PDF-formaat. Het bevat ten minste 10 pagina’s met gecontextualiseerde nieuwsberichten.
Het nieuws in dit bulletin is gekozen om te laten zien dat, in tegenstelling tot wat de grote nieuwsagentschappen presenteren, de wereld niet bestaat uit Good guys (het Westen) en Bad guys (alle anderen), maar uit een veelheid van staten en culturen die allemaal het recht hebben om te leven en zich te ontplooien. Het werpt een licht op de geboorte van een multipolaire wereldorganisatie en de terugkeer van het Westen naar zijn rechtmatige plaats.

Aan dit bulletin zijn kosten verbonden:
 jaarabonnement: 150 euro
 maandabonnement: 15 euro
Het is mogelijk een specifiek nummer te kopen voor 5 euro.

Het verschijnt sinds medio 2022. Hij wordt momenteel in vijf andere talen: Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Nederlands.

Abonnees ontvangen elke vrijdag een e-mail met een downloadlink naar de nieuwsbrief van die week

Juridische kennisgeving

De gratis website en de betaalde wekelijkse nieuwsbrief Voltaire, internationaal nieuws , worden uitgegeven door een eenmansvennootschap op vereenvoudigde grondslag (SASU) met een kapitaal van 1000 euro, " Thierry Meyssan ". Zij is gevestigd te 23, rue Antigna, 45 000 Orléans, Frankrijk. Zij is ingeschreven bij het handels- en vennootschapsregister van de Griffie van de Rechtbank van Orléans onder het nummer 901 738 849.

De juridisch directeur van de publicaties is de voorzitter van de SASU, de heer Thierry Meyssan.

De publicaties van de vereniging vallen onder het Franse recht. De wettelijke verjaringstermijn voor uitlokking, belediging en smaad is drie maanden. De vereniging zal echter rekening houden met elke klacht die later wordt ingediend.

Om ons te benaderen kunt u
 een brief sturen naar 23, rue Antigna, 45 000 Orléans, Frankrijk
 een e-mail sturen naar thierry.meyssan@voltairenet.org
 een sms sturen naar (+33) 7 81 90 06 71

De vereniging Voltairenet.org

Bij zijn oprichting werd de website beheerd door een vereniging. Naarmate de website zich internationaal ontwikkelde, ontstonden er meerdere verenigingen in verschillende landen. Ze werden allemaal samengebracht in China binnen Réseau Voltaire International, en nu in Frankrijk binnen Voltairenet.org.

Het doel van deze vereniging is het opleiden van redacteurs en lezers. De vereniging organiseert conferenties, bijeenkomsten, seminars en symposia.

RSS-feeds

 عربي
 Čeština
 Deutsch
 Ελληνική
 English
 Español
 فارسى
 Suomi
 Français
 Italiano
 Nederlands
 Norsk
 Polski
 Português
 Română
 Русский
 Türkçe
 中文

Wekelijkse nieuwsbrief

 عربي
 Čeština
 Deutsch
 Ελληνική
 English
 Español
 فارسى
 Suomi
 Français
 Italiano
 Nederlands
 Norsk
 Polski
 Português
 Română
 Русский
 Türkçe
 中文