PBS:n kysymysten pohjalta, Yhdysvaltojen YK:n Lähettiläs, Samantha Power, ilmoitti että « … Presidentti Barack Obaman vakaa uskomus on että on mahdotonta käsitellä Islamilaisen Emiraatin ongelmaa pitkäkestoisella tavalla niin kauan kuin ongelma Assadin osalta on ratkaisematon». Todellakin, hän jatkoi « … yksi syistä miksi ulkomaiset terroristitaistelijat kerääntyvät Syyriaan on että he haluavat taistella Assadia vastaan, jonka he näkevät käynnistävän hyökkäyksiä räjähde- ja klooritynnyreillä. Emme voi erottaa näitä kahta elementtiä ».

Siitä huolimatta että Yhdysvallat ensimmäistä kertaa puhuu toimistaan « terrorismin vastaisessa sodassa »näillä termeillä, toteamukset ovat sekä vailla pohjaa että epäloogisia. Todellakin -
 « räjähdetynnyreiden » ja « kloorin » käyttö ei käy järkeen sotilaallisesta näkökulmasta armeijalle kuten Syyrian Arabi-armeija, jonka aseistus on erinomaisen tasokas ja venäläistä alkuperää. Nämä syytökset ovat itse asiassa tarjolla vain Yhdysvaltain liittolaisilta, ja kaikkien muiden torjumia.
 päällimmäisenä, Islamilainen Emiraatti on todellakin läsnä Syyriassa, mutta pääasiallisesti Irakissa ja myös Libyassa. Miten tämä alustus Presidentti el-Assadista liittyy taisteluihin Irakissa ja Libyassa? Selkeästi, tapauksessa jossa sopimuksen allekirjoitus toteutuu Washingtonin ja Teheranin välillä 30. päivä kesäkuuta, Washington aikoo säilyttää valtiottoman Islamilaisen Tasavallan kartan voidakseen jatkaa toimimista alueella ilman tarvetta selittää toimiaan.

Käännös
Advanced Business Management Ltd