Slik det ble annonsert den 1. august 2015, ble den Internasjonale Islamske Brigade skapt av Tyrkia og Ukraina med den hensikt å destabilisere Russland på Krim.

I løpet av de siste tre månedene er basen satt opp på Kherson, like ved Krim. Tyrkia har organisert flyttingen av flere hundre IS-krigere fra Syria til Ukraina.

I motsetning til det vi trodde i august, har imidlertid jihadistene ikke blitt flyttet til Krim, men til Donbass. Eksistensen til «Cheikh Manour» og «Djokhar Doudaïev" - bataljonene som ble avslørt av New York Times i juli, og som umiddelbart ble oppløst, er ikke blitt organisert på nytt.

Medlemmer av Georgias hemmelige tjenester, som har spilt en sentral rolle i utviklingen av IS siste halvår av 2014 og som hadde etablert en jihadistisk treningsleir i Georgia, fikk denne flyttet til Ukraina. Det var disse folkene som sørget for forbindelsen mellom det to slagmarkene i Ukraina og Nær-Østen.

Den 6.oktober åpnet den russiske riksadvokaten for en etterforskning som dreide seg om et opptak av en samtale mellom

 Guvernøren i Odessa ( den etterlyste x-presidenten i Georgia ) Mikheil Saakachvili
 hans x-forsvarsminister i Georgia (som også hadde flyktet, til tross for Frankrikes beskyttelse), David Kezerachvili, som i 2008 hadde leid to israelske militære flyplasser med den hensikt å angripe Iran.
 Den ukrainske utenrikspolitiske rådgiveren Anton Gerashchenko
 og Ramzan Machelikashvili, (fetteren til eksperten på bakke-til-luft-rakketter, Ruslan Machelikashvili, georgier og tilknyttet IS).

Ifølge dokumentet fra opptaket, var jihadistene instruert av senator John McCain å organisere fra Ukraina, i samarbeid med CIA, nedskytingen av et fly fra USA, slik at russerne fikk skylden og dermed utløse en konflikt mellom de to landene. Naturligvis ble operasjonen avlyst med en gang etterforskningen ble iverksatt.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no