Den 27. oktober 2015 gjorde en Tupolev 142 (russisk rekognoseringsfly, overs.) en rekke tilnærminger til hangarskipet USS Ronald Reagan som deltok i en manøver sammen med USAs 7. flåte og den Sør-Koreanske flåten øst for den Koreanske halvøyen.

Siden april 2014 har det russiske flyvåpenet hatt en rekke operasjoner som har hatt til hensikt å teste systemet deres som kan lamme NATOs kommunikasjons- og kommandosystemer.

Denne gangen sendte US Navy flere av flyene sine før den russiske Tupoleven lammet kommunikasjons- og kommandolinjene, slik at de likevel var i stand til jage inntrengeren bort. imidlertid kom Tupolev-flyet så nært hangarskipet som 150 meter uten at det eller den 7. flåten var i stand til å reagere, noe som viser at Russland nå er i stand til å ødelegge et flaggskip i NATOs flåte.

Det russiske systemet for å lamme (scramble) NATOs kommunikasjons- og kommandosystemer testes nå i en krigssituasjon i Syriakrigen, hvor det har en rekkevidde på 300 kilometer rundt Lattakia - en sone som nå er usynlig for den Atlantiske Alliansens (NATO, overs.) overvåkningsteknologi. Det russiske systemet er også utplassert for å dekke deler av Svartehavet og i Kaliningrad.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no