Het Kremlin heeft aangekondigd dat in een vergadering over de crash van de Russische Airbus A321 op 31 oktober 2015 boven de Sinaï, de chef van de FSB Federale Veiligheidsdienst, Alexander Bortnikov bekend heeft gemaakt dat zijn afdeling sporen van een buitenlands explosief had gevonden [1].

De aanslag, want dat is het, heeft 224 slachtoffers ten gevolge gehad.

Volgens de specialisten was het een geïmproviseerde installatie met een sterkte van 1 kg TNT die aan boord is ontploft, waarna het vliegtuig zich begon te ontbinden. Het was dus ontegenzeggelijk een terroristische actie.

« Wij zullen de moordenaars overal opsporen, waar ze zich ook maar hebben verstopt, heeft president Poetin verklaard. Wij zullen ze vinden in welke hoek van de planeet dan ook, en we zullen ze straffen. »

« We zullen handelen volgens het artikel 51 van het handvest van de ONU die het recht van legitieme zelfverdediging stipuleert. »

« De operaties van onze ruimte- en luchtmacht in Syrië moeten niet alleen voortgezet worden, maar versterkt, om de misdadigers te doen begrijpen dat de straf onontkomelijk zal zijn. »

« Degene die probeert de misdadigers bij te staan moet weten dat hij de verantwoordelijkheid van dergelijke pogingen zal moeten dragen. »

De FSB heeft een premie van 50 miljoen dollar aangekondigd voor elke inlichting over de personen betrokken bij deze terroristische daad [2].

Vertaling
Bart Ero