Το Διεθνές Δίκτυο Βολταίρος είναι ένα δίκτυο του αδέσμευτου τύπου, ειδικευμένο στην ανάλυση των διεθνών σχέσεων, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου διανοούμενου Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan).

Προερχόμενα από διάφορες πολιτικές οικογένειες, ποίκιλα κοινωνικά στρώματα και διαφορετικές κουλτούρες, τα μέλη του Δικτύου Βολταίρος υπερασπίζονται

 τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών·
 τις δέκα αρχές που ορίστηκαν το 1955 από τη Διάσκεψη του Μπαντούνγκ·
 και τις αρχές της «Δήλωσης σχετικά με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου που αφορούν τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των Κρατών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Το Δίκτυο Βολταίρος δεν έχει ως στόχο να προωθήσει μια ιδεολογία ή κοσμοθεωρία, αλλά να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα των αναγνωστών του. Ευνοεί τον προβληματισμό παρά την πίστη, τα επιχειρήματα παρά τις πεποιθήσεις,

Εκδόσεις

Το Δίκτυο Βολταίρος δημοσιεύει τόσο ένα επί πληρωμή εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο για τα παγκόσμια γεγονότα, όσο και το παρόν δωρεάν αναλυτικό ιστότοπο.

• Ιστοτόπος του Διαδικτύου

Ο ιστοτόπος του Δικτύου Βολταίρος ξεκίνησε όταν δημιουργήθηκε ο σύλλογος το 1994, σε μια εποχή που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιούσε το εργαλείο του Διαδικτύου. Χρησιμοποιούταν τότε για τη διάδοση των άρθρων των πολυάριθμων εταίρων του στη Λατινική Αμερική και στον αραβικό κόσμο. Σιγά σιγά, κάθε εφημερίδα και περιοδικό άνοιξε τη δική του ιστοσελίδα και αποσύρθηκε από αυτόν τον κοινό ιστότοπο. Επομένως, τον αναδιοργανώσαμε στη διεύθυνση URL: https://www.voltairenet.org.

Σήμερα δεν δημοσιεύουμε παρά μόνο αναλυτικά άρθρα. Ο στόχος μας δεν είναι να περιγράψουμε (για αυτό χρησιμοποιούμε το ενημερωτικό δελτίο PDF μας), αλλά να κατανοήσουμε.

Τα άρθρα φέρουν ημερομηνία την ημέρα της δημοσίευσής τους. Ωστόσο, τα κείμενα που δημοσιεύονται στην ενότητα «Διπλωματικό Νήμα» δεν προέρχονται από το Δίκτυο Βολταίρος και δεν εμφανίζονται στον ιστότοπό μας παρά μόνο για σκοπούς τεκμηρίωσης. Χρονολογούνται με την ημέρα της αρχικής τους δημοσίευσης από τον συγγραφέα τους.

Τα άρθρα ταξινομούνται κατά λέξη-κλειδί, έτσι ώστε να σχηματίζουν σταδιακά μια εγκυκλοπαίδεια για κάθε θέμα (δείτε το αναπτυσσόμενο μενού «Φάκελοι»).

• Εβδομαδιαίο Δελτίο για την Διεθνή Πολιτική

Το Voltaire, actualité internationale εκδίδεται 46 φορές το χρόνο, σε μορφή PDF. Περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 σελίδες με συνοπτικές συμφραζόμενες ειδήσεις.
Οι ειδήσεις σε αυτό το δελτίο επιλέγονται για να δείξουν ότι, σε αντίθεση με ό, τι παρουσιάζουν τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, ο κόσμος δεν αποτελείται από Καλούς (τους Δυτικούς) και Κακούς (όλους τους άλλους), αλλά από ένα πλήθος κρατών και πολιτισμών που όλοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να ανθίσουν. Ρίχνει φως στη γέννηση μιας πολυπολικής οργάνωσης του κόσμου και στην επιστροφή της Δύσης στη θέση που της αντιστοιχεί.

Υπάρχει χρέωση για αυτό το ενημερωτικό δελτίο:
 ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ
 μηνιαία συνδρομή: 15 ευρώ
Είναι δυνατή η αγορά συγκεκριμένου τεύχους με 5 ευρώ.

Εκδίδεται από τα μέσα 2022. Μεταφράζεται σήμερα σε πέντε άλλες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και ολλανδικά.

Κάθε Παρασκευή, οι συνδρομητές λαμβάνουν ένα email με έναν σύνδεσμο λήψης προς το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο.

Νομικά αποτυπώματα

Ο δωρεάν ιστότοπος και το επί πληρωμή εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο, Voltaire, actualité internationale, εκδίδονται από μια απλοποιημένη μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία (SASU) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, «Thierry Meyssan». Έχει την έδρα της στη διεύθυνση 23, rue Antigna, 45.000 Orléans, Γαλλία. Είναι εγγεγραμμένη στο Registre du commerce et des sociétés στη Γραμματεία του Δικαστηρίου της Ορλεάνης με τον αριθμό: 901 738 849.

Νομικός διευθυντής των εκδόσεων είναι ο πρόεδρος της SASU κ. Thierry Meyssan.

Οι εκδόσεις του συλλόγου υπόκεινται στο γαλλικό δίκαιο. Η παραγραφή για τα αδικήματα πρόκλησης, εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης είναι τρεις μήνες. Ωστόσο, η ένωση θα λάβει υπόψη της κάθε μεταγενέστερη καταγγελία.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να
- στείλετε μια επιστολή στη διεύθυνση 23, rue Antigna, 45 000 Orléans, Γαλλία
- στείλτε ένα email στο thierry.meyssan@voltairenet.org
- στείλτε ένα SMS στο (+33) 7 81 90 06 71

Ο Σύλλογος Voltairenet.org

Όταν δημιουργήθηκε, ο ιστότοπος εκδιδόταν από έναν σύλλογο. Με τη διεθνή ανάπτυξή του, έχουν δημιουργηθεί μερικοί άλλοι σύλλογοι σε διάφορες χώρες. Συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στην Κίνα στο κόρφο του Διεθνούς Δικτύου Βολταίρος, στη συνέχεια σήμερα στη Γαλλία στο κόρφο του Voltairenet.org.

Αυτός ο σύλλογος έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους ειδησεογράφους μας και τους αναγνώστες μας. Διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και συμπόσια.

Ροές RSS

 عربي
 Čeština
 Deutsch
 Ελληνική
 English
 Español
 فارسى
 Suomi
 Français
 Italiano
 Nederlands
 Norsk
 Polski
 Português
 Română
 Русский
 Türkçe
 中文

Εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο

 عربي
 Čeština
 Deutsch
 Ελληνική
 English
 Español
 فارسى
 Suomi
 Français
 Italiano
 Nederlands
 Norsk
 Polski
 Português
 Română
 Русский
 Türkçe
 中文