Er is een persconferentie gehouden op het ministerie van Defensie van de Russische Federatie op 2 december 2015, waaraan de adjunct minister van Defensie Anatoly Antonov, Chef Operaties luitenant-generaal Sergueï Rudskoy, en de Staf verantwoordelijke voor de operationele leiding luitenant-generaal Mikhail Mizintsev.

Volgens de leiders van het Russische leger is de belangrijkste inkomstenbron van de terroristen van Daesh de illegale verkoop van aardolieproducten. De enige begunstigde van deze contrabande is Turkije [1]. Volgens de Russische generaals zou de landelijke politieke leiding, via de familie van president Recep Tayyip Erdoğan, in de contrabande van Daesh geïmpliceerd zijn. [2].

Elke dag zijn meer dan 8500 tankwagens bij de aardoliesmokkel van Daesh betrokken en vervoert een lange colonne meer dan 200.000 ton aardolie naar Turkije. De Russische generaals hebben een kaart met drie hoofdroutes van de gesmokkelde olie van Daesh vanuit Syrië en Irak naar Turkije

De eerste route, vanaf het aardolieveld van Raqqa (Noord-oosten van Syrië) loopt door het Westen van Syrië (waar de Su-24 werd neergeschoten) en waar de satelliet van 25 november 2015 395 tankwagens heeft waargenomen die wachten om de Syrische aardolie te lossen in de haven van Dortyol en nog 60 meer in de haven van Iskenderun. De schattingen van de Russische generaals geven er blijk van dat elke 24 uur een olietanker met gesmokkelde olie uit de Turkse havens vertrekt.

De tweede route loopt van de olievelden om de stad Deir ez-Zor in het Oosten van Syrië en vervolgt in Noordelijke richting naar de oevers van de Eufraat, om daar de Turkse raffinaderij van Batman te bereiken. Een satelliet beeld van 18 oktober 2015 laat 1722 tankwagens zien in de omstreken van de stad Deir ez-Zor die wachten met aardolie gevuld te worden. Een derde route gaat vanaf Noord-Irak, bij de doorlaatpost Zakho de Turkse grens over en gaat door naar het Turks pompstation van Cizre. Een satellietbeeld van 14 november 2015 openbaart de aanwezigheid van 3220 tankwagens die de grens naar Turkije overschrijden via doorlaatpost van Zakho.

De Russische generaals hebben twee satellietbeelden gepresenteerd van het weggedeelte dat loopt van de Syrische stad Azaz naar de doorlaatpost van de Turks-Syrische grens. De de eerste dateert van 13 november 2015 en toont een colonne van 240 tankwagens aan de Turkse kant van de grens, en 80 aan de Syrische kant. Het tweede satellietbeeld is van 16 november 2015 en laat een colonne van 360 tankwagens zien dichtbij dezelfde Turks-Syrische grens.

Ondanks de gevechten in het Noorden van de provincie van Alep gaat in de twee richtingen (heen en terug) de stroom van tankwagens tussen Syrië en Turkije ononderbroken door. Men observeert dat er geen enkele controle door de Turkse grensbewakers van deze uit Syrië komende tankwagens van Daesh is.

Ondanks de bombardementen van de door de US geleide coalitie waren vorig jaar’s inkomsten ongeveer 3 miljoen dollar per dag. In twee maanden heeft de Russische luchtmacht 32 aardolie complexen, 11 raffinaderijen, 23 pompstations en 1080 tankwagens met olieproducten gebombardeerd. Het resultaat kan men, voor Daesh, herleiden tot een inkomstenverlies van 1,5 miljoen dollar per dag.

Desalniettemin ontvangen de terroristische organisaties in Syrië nog belangrijke geldbedragen, wapens en munitie uit het buitenland. Zowel Turkije als andere landen ondersteunen de terroristen van Daesh op grote schaal. Misschien heeft een deel van de betaling voor aan Turkije geleverde aardolie in de loop van de week het sturen van 2000 strijders, 120 ton munitie, en 250 strijdvoertuigen aan Daesh en al-Nousra mogelijk gemaakt. Deze regelmatige leveringen aan Turkije duren sinds 3 tot 4 jaar en er is geen enkel teken dat Turkije ze zou willen stopzetten.

Vertaling
Bart Ero

[1« Derrière l’alibi anti-terroriste, la guerre du gaz au Levant », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 29 septembre 2014.

[2De rol van de familie Erdoğan binnen Daesh”, Vertaling Bart Ero, Voltaire Netwerk, 4 augustus 2015.