Δίκτυο Βολταίρος

Ποιός εμπορεύεται το κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες;

+

Σε συνέχεια των αποδείξεων που παρασχέθηκαν από το ρωσικό γενικό επιτελείο που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του τουρκικού κράτους στην εμπορία του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες (Daesh) [1], οι αρχές της Μάλτας άρχισαν μια έρευνα σχετικά με τα πλοία του ομίλου ΒΜΖ του Necmettin Μπιλάλ Ερντογάν, όλα υπό μαλτέζικης σημαίας.

Εμφανίζεται ότι αυτά τα πλοία (Mecid Aslanov, Begim Aslanova, Poet Qabil, Armada Breeze, Shovket Alekperova) αγοράστηκαν όλα από μία από τις πολλές μαλτέζικες θυγατρικές της Palmali Shipping & Agency JSC, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).

Εν τούτοις, σε ένα άρθρο του Δικτύου Βολταίρος του Ιουνίου 2014 και σε ένα χρονικό του Μιχαήλ Leontiev για το πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, το Νοέμβριο του 2015, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) διαβεβαίωνε ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας, ο Τούρκοαζέρος δισεκατομμυριούχος Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu (φωτογραφία), οργάνωνε την υφαρπαγή της αγοράς του κλεμμένου πετρελαίου από τους Ντάες (Daesh) [2]· μια ευθύνη που φαίνεται να κράτησε μέχρι την ψηφοφορία, τον Φεβρουάριο του 2015, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 2199 που απαγορεύει το εμπόριο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οικογένεια Ερντογάν [3].

Στο ίδιο άρθρο, ο Thierry Meyssan κατηγορούσε ρητά την Exxon Mobil ότι αγοράζε το πετρέλαιο από τον Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu και το διοχέτευε· μια δεύτερη κατηγορία που για την ώρα δεν αναφέρεται από τα διεθνή μήντια. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις, κατηγόρησε τη διακρατική εταιρία Exxon-Mobil να είναι ένας από τους κύριους χρηματοδοτικούς και στρατιωτικούς υποστηρικτές των Ντάες/Daesh [4].

Οι αρχές της Μάλτας επιδιώκουν να μάθουν αν ο Mubariz Mansimov-Gurbanoğlu έπαψε πράγματι να δουλέψει με τους Ντάες/Daesh ή αν απλώς μοιράζεται την αγορά με την οικογένεια Erdoğan.

Πάντα, σύμφωνα με τον Τιερί Μεϊσάν, το Mecid Aslanov (τώρα ιδιοκτησία του Necmettin Bilal Erdoğan) εκφόρτωσε κλεμμένο πετρέλαιο από τους Ντάες/Daesh στο Fos-sur-Mer (Γαλλία) το Νοέμβριο 2015, γεγονός το οποίο ακύρωνει τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Φρανσουά Ολάντ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης [5]. Δήλωσε επίσης ότι όχι μόνο η Γαλλία αλλά η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ουκρανία χρησιμοποιούν σήμερα πετρέλαιο που κλάπηκε από τους Ντάες/Daesh.

«Μαλτέζικα πλοία που ανήκουν στον γιο του Τούρκου προέδρου εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαίου από τους Ντάες/ISIS» David Lindsay, Malta Independent, 13 Δεκεμβρίου 2015.

“Maltese ships owned by Turkish president’s son being implicated in ISIS oil trade”, David Lindsay, Malta Independent, December 13, 2015.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

[1] “Cum au dovedit rusii contrabanda cu petrol a ISIS catre Turcia”, de Valentin Vasilescu, Reţeaua Voltaire, 3 decembrie 2015.

[2] “Τζιχαντισμός και πετρελαϊκή βιομηχανία”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 23 juin 2014. « Аналитическая программа "Однако" с Михаилом Леонтьевым », Михаи́л Лео́нтьев , 1tv (Россия), Сеть Вольтер, 30 ноября 2015 (διαθέσιμο στα αγγλικά και γερμανικά).

[3] “Ο ρόλος της οικογένειας Ερντογάν εντός του Ισλαμικού Κράτους/Daesh”, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Δίκτυο Βολταίρος, 4 août 2015.

[4] « Exxon-Mobil, fournisseur officiel de l’Empire » («Exxon Mobil, επίσημος προμηθευτής της Αυτοκρατορίας»), par Arthur Lepic, Réseau Voltaire, 26 août 2004.

[5] “Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που προετοιμάζονται στη Συρία και γύρω”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 16 décembre 2015.

Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Προετοιμασία ενός νέου πολέμου ενάντια στους Λιβύους
Προετοιμασία ενός νέου πολέμου ενάντια στους Λιβύους
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε η ώρα για χρήση βίας
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε η ώρα για χρήση βίας
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Λίβανος: Οι αιτίες της τραπεζικής κρίσης του αιώνα
Λίβανος: Οι αιτίες της τραπεζικής κρίσης του αιώνα
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Το ΝΑΤΟ επιδιώκει να γίνει η Ειρηνο-Ατλαντική Συμμαχία
Το ΝΑΤΟ επιδιώκει να γίνει η Ειρηνο-Ατλαντική Συμμαχία
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Έξι αντιφατικά σχέδια για τη παγκόσμια τάξη
Έξι αντιφατικά σχέδια για τη παγκόσμια τάξη
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος