For mer enn 60 år siden døde millioner av mennesker nord for den 38. breddegrad. De ble bokstavelig talt slaktet av en USA-ledet koalisjon.

Etter det, etter seieren, har Nord-Korea aldri fått være i fred. Vesten har provosert dem, truet dem, pålagt dem brutale sanksjoner, og naturligvis manipulert verdensopinionen.

Hvorfor? Det er mange svar. Det enkle svaret er: fordi det er kommunistisk og fordi det vil gå sine egne veier. Som Cuba har gjort i årtier - og som flere latinamerikanske land har gjort i det siste.

Men det er et svar til - mer komplekst. Nord-Korea har kjempet for prinsippene sine på hjemmebane, og kjempet mot vestlig imperialisme utenlands. De har hjulpet til med å frigjøre koloniserte og undertrykte land. Og som Cuba har den gjort det uselvisk, som en ekte internasjonal stat.

Afrikanske land har fått mest hjelp, som Namibia og Angola. De led under et grusomt apartheidsystem, påført dem av Sør-Afrika. Naturligvis var disse regimene helt ut støttet av Vesten, rasistgalskapen kom fra Pretoria. (Vi må ikke glemme at det fascistiske apartheid-Sør-Afrika var ett av landene som kjempet på Vestens side i Korea-krigen.)

Vesten har aldri tilgitt Folkerepublikken at de ga hjelp til mange afrikanske nasjoner. Nord-koreanske piloter fløy egyptiske fly i den israelsk-arabiske krigen i 1973. Folkerepublikken deltok i Angolas frihetskamp (de deltok i kamper sammen med People´s Armed Forces for the Liberation of Angola (FAPLA)). De Kjempet i Rhodesia, Lesotho, Namibia (der de støttet SWAPO) og i Seychellene. De hjalp ANC og dere kamp mot apartheid i Sør-Afrika. Senere har de gitt støtte til progressive afrikanske land, som Guinea, Etiopia, Zimbabwe, Mali og Tanzania.

Det faktum at Folkerepublikken Nord-Korea har ofret blod på det kontinentet vestlig imperialisme har ødelagt - Afrika - er en av grunnene til at Vesten er villig til fullstendig straffe, systematisk ydmyke og til og med likvidere denne stolte nasjonen. Vesten er besatt av tanken på å skade Nord-Korea, slik de i tiår har vært besatt av ønsket om å ødelegge Cuba.

Vesten har plyndret Afrika i flere hundreår, et kontinent som er rikt på ressurser. De ble rike på denne utplyndringen. Enhver som prøvde å stoppe dem ble likvidert.

Folkerepublikken er blitt trengt opp i et hjørne, plaget og provosert. Da Pyongyang reagerte og var bestemt på å forsvare seg selv, erklærte Vesten at dette forsvaret var «ulovlig» og at det var «en fare for verden».

Folkerepublikken Nord-Korea nektet å gi fra seg sin uavhengighet og sin måte å leve på - de fortsatte å utvikle sitt atomprogram for å forsvare seg. Vesten propaganda fortsatte på høygir, spredte giftige løgner, og forurenset hele planeten med dem. Resultatet er blitt at hele verden er overbevist om at «Nord-Korea er ondskap», men de har ingen ide om hvorfor. Det hele er en farse, bygget på klisjeer, men ingen stiller spørsmål ved dem.

Christopher Black, en framstående kanadisk advokat,, mener at de nye sanksjonene mot Folkerepublikken er en alvorlig fare for verdensfreden.

«Kapitel VII i FN-charteret slår fast at Sikkerhetsrådet kan treffe tiltak mot et land hvis det er en trussel mot fred, og at dette kan rettferdiggjøre at det innføres sanksjoner. Men det er ikke Nord-Korea som er en trussel mot freden, men USA, som truer landet med utslettelse. Nord-Korea har tydelig slått fast at deres atomvåpen bare skal avskrekke et amerikansk angrep.

Det faktum at USA, sammen med Sør-Korea, har innført sanksjoner mot landet er truende, hyklersk og urettferdig. Russland og Kina har støttet USA, i stedet for å støtte sanksjoner mot USA for trusler mot Folkerepublikken og for deres nye militærøvelser, noe som er både skamfullt og en tydelig fare for Nord-Korea. Hvis russerne og kineserne mener alvor, hvorfor insisterer de ikke på at USA trekker tilbake styrkene, slik at Folkerepublikken kjenner seg mindre truet, og slik arbeide for å garantere sikkerhet for Nord-Korea? De forklarer ikke sine holdninger, men holdningene deres gjør dem til samarbeidspartnere med USA, mot Nord-Korea».

USAs og NATOs militære baser i Asia (og andre steder i verden) er en virkelig trussel mot Nord-Korea, mot Kina Russlands fjerne Østen.

Enorme luftstyrker finnes på Okinawa (i Kadena og Futenma) og også militærbaser i Sør-Korea er en direkte trussel mot Nord-Korea, som har all rett til å forsvare sitt land og sine borgere.

Det er også absolutt ulovlig å innføre sanksjoner mot et offer, og ikke mot det imperium som er ansvarlig for hundrevis av millioner menneskeliv i alle verdenshjørner.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no