Det Hvite Hus er «bekymret» fordi russiske jagerfly fløy over et US-skip svært nært i Østersjøen og gjorde «simulerte angrep» - slik nyhetsmediene meldte. Men de informerte ikke om hvilket skip dette var, heller ikke hvorfor det var i Østersjøen. Faktisk var dette USS Donald Cook, et av de fire rakett-skipene som er utplassert av USAs marine for «forsvaret av NATO-raketter i Europa». Disse enhetene som skal økes i antall, er utstyrt med Aegis radar-system og SM-3 avskjærings raketter, men også med dobbel-kapasitet av Tomahawk krysser-raketter, både konvensjonelle og kjernefysiske. Med andre ord er dette kjernefysiske angrepsenheter utstyrt med «skjold» som er konstruert for å avverge fiendtlig respons.

Donald Cook som forlot den polske havnen Gdynia den 11. april, krysset i 2 dager knapt 70 kilometer fra den russiske marinebasen i Kaliningrad og fikk av den grunn besøk av både russiske jagerfly og helikopter. Bortsett fra disse rakett-skipene, består USA/NATO skjoldet i Europa i sin nåværende form av en fremskutt radar-base i Tyrkia, et batteri av bakkeraketter tilhørende USA i Romania av 24 SM-3 raketter og et tilsvarende batteri som etableres i Polen.

Moskva har sendt en advarsel - disse bakke-batteriene som også er i stand til å avfyre kjernefysiske Tomahawk-raketter, representerer en åpenbar overtredelse av INF-avtalen, som forbyr europeisk utplassering av kjernefysiske mellomdistanse raketter. USA protesterer over det kaller «en nytteløs eskalering av spenningen» med over-flygingene - men hva ville de ha gjort hvis Russland hadde rakett-fartøyer langs USA-kysten og installere rakett-batterier i Cuba og på Mexico?

Ingen reiser det spørsmålet i de ledende mediene som fortsetter å tildekke realitetene. Den siste skjulte nyheten - var overføringen av F-22 Raptors, de mest avanserte kjernefysiske angrepsflyene USA har, fra Tyndall-basen i Florida til Lakenheath-basen i England, som ble annonsert 11. april av USAs Europeiske Kommando.

Fra England vil disse F-22 Raptors bli «utplassert til andre NATO-baser i en fremskutt posisjon for å kunne maksimere treningsmulighetene og også for å fungere som avskrekking mot enhver handling som kunne «destabilisere den europeiske sikkerheten.»

Dette er forberedelsene for en nært forestående utplassering i Europa, derav Italia, av flere US B61-12 kjernefysiske bomber som, hvis de blir avfyrt på en avstand på 100 km. vil treffe målet med et stridshode som kan ha «fire forskjellige valgbare muligheter». Dette nye våpenet er en del av programmet for forsterkning av kjernefysiske styrker som ble lansert av Obama-administrasjonen, med planer, blant andre ting, om 12 nye angrepsubåter (til 7. milliarder pr. stk. hvor den første allerede er bygget), hver bestykket med 200 kjernefysiske stridshoder.

New York Times rapporterer at en ny type kjernefysiske krigshoder nå er under utvikling, det «hypersoniske glider-fartøyet» som, når det returnerer til atmosfæren, manøvrerer for å unngå avskjæringsraketter og har en fart mot målet på 16 800 miles i timen. Russland og Kina følger opp ved å utvikle lignende våpen [1].

I mellomtiden høster Washington fruktene, Ved å gjøre Europa om til en frontlinje for en kjernefysisk konflikt, og ved hjelp av de europeiske regjeringene sjøl som saboterer de EU-russiske økonomiske relasjonene for å knytte EU permanent til USA via TTIP-avtalen. Ved hjelp av de samme virkemidlene tvinger de sine europeiske allierte til å øke sine forsvarsutgifter som er til fordel for USAs krigsindustri som har øket med 60% de siste 5 årene og blitt den sterkeste sektoren i USAs eksport.

Hvem sa at ikke krig lønner seg?

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no
Kilde
Il Manifesto (Italia)

[1Races escalates for latest class of nuclear arms. Shade of a Cold War”, William J. Broad & David E. Sanger, The New York Times, April 17, 2016.