Voltaire Network

Clintons eksplosive e-poster

| Roma (Italia)
+
JPEG - 36.8 ko

Fra tid til annen, er det i vestlige mediers og det politiske establishments interesse å foreta en liten «politisk opprydning».

I den forbindelse trekkes noen skjeletter ut av skapet. En britisk parlamentarisk komite har kritisert David Cameron for å tillatt bruk av makt i Libya da han var statsminister i 2011. Imidlertid var ikke grunnlaget for kritikken aggresjonskrigen i og for seg (selv om den førte til at en suveren stat ble slettet av kartet), men heller det faktum at en gikk inn i krigen uten et tilstrekkelig «etterretnings»-grunnlag og også fordi det ikke forelå noen plan for gjenoppbygging [1].

Den samme tabben gjorde president Obama: i den forbindelse uttalte han i april at Libya var det han «angret mest», ikke fordi han brukte USA-ledete NATO-styrker til å redusere landet til pinneved, men fordi det ikke var planlagt for «dagen derpå». Samtidig bekreftet han støtten til Hillary Clinton som nå driver president-kampanje. Da Hillary var utenriksminister, overbeviste hun Obama om å sette i verk en dekkoperasjon i Libya (som innbefattet å sende inn spesial-styrker og bevæpne grupper av terrorister) som en forberedelse til et angrep fra USA/NATO fra luften og sjøen.

Clintons e-poster som i ettertid er blitt kjent, beviser hva det egentlige motivet bak krigen var: Å blokkere Gadafis plan om å styre Libyas statlige fond for å etablere uavhengige finansorganisasjoner, som skulle plasseres innad i den Afrikanske Unionen og en afrikansk penge-enhet som kunne tjene som et alternativ til dollar og CFA-franc-en. (sistnevnte er en valuta som brukes i 12 tidligere franske kolonier i Afrika, overs.)

Umiddelbart etter at den Libyske staten var ødelagt, brakte USA og NATO inn Gulf-monarkiene og iverksatte en skjult operasjon for å ødelegge den syriske staten ved å infiltrere den med spesial-styrker og terrorgrupper som seinere ble til IS.

En e-post fra Hillary Clinton, en av mange som utenriksdepartementer ble tvunget å de-klassifisere etter opprøret som Wikileaks-avsløringene frembrakte, viser at et av hovedmålene til operasjonen fortsatt ikke er oppnådd. I en e-post datert 31. desember 2012, deklassifisert som sak nr. F - 2014 - 20439, dok. nr. CO5794998 [2], her skrev utenriksminister Hillary Clinton:

«Det er Irans strategiske forhold til Bashar Assad-regimet som tillater Iran å true Israels sikkerhet - ikke gjennom et direkte angrep men gjennom sine allierte i Libanon med slike som Hezbollah».

Deretter understreker hun:

«Den beste måten å hjelpe Israel er å støtte opprøret i Syria som nå har pågått i mer enn et år.» (m.a.o. fra 2011) Hvorledes? Ved å støtte bruken av makt som en forutsetning for å få Bashar Assad til å gi etter, f.eks. ved å true han på livet eller familien hans.»

Og Clinton konkluderer:

«Å ødelegge Assad ville ikke bare være en stor fordel for staten Israels sikkerhet, men ville også bidra i stor grad til å redusere Israels rimelige frykt for å miste sitt atombombe-monopol.»

Dermed innrømmer den tidligere utenriksministeren det som offisielt ikke blir sagt. At Israel er det eneste lande i Midt-Østen som har kjernefysiske våpen.

Den støtten som Obama-administrasjonen gir Israel uansett uenighet (mer formell enn reell), bekreftes av avtalen som ble undertegnet den 14. september i Washington hvor USA sier seg villig til å levere våpen over en 10-års-periode med de nyeste våpnene til en verdi på $ 38 milliarder gjennom en årlig finansiering på 3,3 milliarder dollar pluss en halv milliard for «missil forsvar».

I mellomtiden, etter at den russiske intervensjonen ødela planen om å engasjere seg i krigen for å ødelegge Syria innenfra, fikk USA en «våpenhvile» (som de umiddelbart brøt), og satte samtidig i gang et nytt angrep på Libya, forkledd i et saueskinn som «humanitær operasjon» som Italia deltar i med sine «medisinske hjelpearbeidere».

I mellomtiden, skjult i skyggene, styrker Israels sitt atomvåpen-monopol som er så kostelig for Clinton.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Kilde
Il Manifesto (Italia)

[1] Libya: Examination of intervention and collapse and the UK’s future policy options, House of Commons, Foreign Committee, 6 September 2016.

[2] «New Iran and Syria», Hillary Clinton, December 31, 2012 (Wikileaks).

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.