Voltaire Network

Hvem er som snikmyrder Al-Qaida offiserer? Det har pågått siden 9 november

Siden nederlaget til Hillary Clinton i presidentvalget i USA har en rekke jihadist-offiserer blitt snikmyrdet - ikke bare i øst-Aleppo, men også i idlib, al-Raqqa og i Irak.

Akkurat nå er det ikke klart om drapene er et resultat av intern rivalisering, eller om Obama-administrasjonen fjerner beviser på sine forbrytelser før Donald Trump formelt blir innsatt som president.

Siden 1978 har USA og Saudi-Arabia rekruttert og organisert jihadister mot Sovjetunionen, deretter mot Russland i strid mot FN-resolusjon 2625 og FN-charteret. Under krigene i Afghanistan, Jugoslavia, Algerie, Tsjetsjenia, Irak, Libya og Syria er mer enn en million mennesker drept av jihadistene.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.