Voltaire Network

London spionerte på Trump på vegne av Obama

+

Dommer Andrew Napolitano har erklært på Fox News at det ikke var NSA, heller ikke CIA, heller ikke FBI som spionerte på Donald Trump da han var presidentkandidat og valgt president. Det var derimot British GCHQ (Government Communications Headquarters). GCHQ er medlem av «Five Eyes»-avtalen, som ble etablert den 5. mars 1946, som en utvidelse av Atlantic Charter og de alliertes seier.

Lenken mellom Storbritannia og Obama-administrasjonen var mye sterkere enn den var i begynnelsen mellom London og begynnelsen på Barack Obamas presidentkampanje. Et antall medlemmer av Obamas første administrasjon ble valgt ut av Pilgrims Society, en organisasjon som holder seg unna søkelyset og som er ledet av dronning Elizabeth II.

Ifølge dommer Napolitano har GCHQ oversendt til president Obama utskrifter av telefonavlytting fra Trump Tower. I 1974 ble president Nixon tvunget til å gå av på grunn av Watergate-skandalen fordi han hadde telefonavlyttet hovedkvarteret til sin demokratiske rival.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.