Voltaire Network

Obamas plan for å fjerne Trump

+

Den tidligere presidenten i De Forente Stater Barack Obama har flyttet sitt personale til distriktet Kaloroma (Washington D.C.). Dette fordi de ikke lenger har noen lovlig rett til å bruke sine midlertidige lokaler (som de brukte i januar og februar) til å drive politikk. Deres nye hovedkvarter er en herregård som ble leid ut til Bill Clintons tidligere pressesekretær.

Teamet blir ledet av Valerie Jarett, en fortrolig av Obama-paret. Og teamets oppgave? Det er å organisere fjerningen av president Donald Trump. Artikkel II i grunnloven autoriserer Representantenes Hus til å tiltale den sittende presidenten, og Senatet til å dømme han når han har begått en forbrytelse eller om han har brutt loven. Men i denne saken har president Trump så langt ikke forbrutt seg mot noen ting. Så det viktigste for Barack Obamas rådgivere er å finne noe de kan bebreide han for. Historisk har prosedyren for å fjerne en president aldri ført fram.

Samtidig hører vi at det er kommet beskyldninger mot fire av Trumps samarbeidspartnere. Det blir påstått at de har brutt Logan-loven (som aldri er blitt tatt i bruk siden den ble innført for to århundrer siden)(en amerikansk føderal lov fra 1799 som beskriver bot og / eller fengsel for uautoriserte borgere som forhandler med utenlandske regjeringer som har en tvist med USA. Overs) Det blir påstått at president Obama satte i gang telefonavlytting av Trumps valgkampanje. På den tiden mistenkte eller påsto Det Hvite Hus at Donald Trump finansierte valgkampanjen med russiske penger, en beskyldning som har vist seg å være falsk.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.