Voltaire Network

May nekter for beskyldningene mot GCHQ (Government Communications Headquarters), men skifter ut direktøren

+

Til slutt har Theresa Mays regjering nektet for beskyldningene som kom, først fra dommer Andrew Napolitano og så fra Det Hvite Hus sin talsmann Sean Spicer, om at GCHQ hadde telefonavlyttet Trump Tower på vegne av Barack Obama.

Men samtidig har vi fått vite at «i januar» ser det ut som om regjeringen har godkjent avgangen til den nåværende direktøren for GCHQ, Robert Hannigan - av personlige årsaker. Sunday Times rapporterer at han snart vil bli erstattet av den nåværende direktøren for MI5, Jeremy Fleming.

Forholdene mellom London og Washington har utviklet seg til å bli som sur eddik. Trump-administrasjonen betrakter de britiske som allierte til USAs «deep state», som de stadig kjemper mot.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.