Voltaire Network

Østerrikes presidents forslag for å bekjempe islamofobi: Ta på slør!

+

Den østerrikske presidenten Alexander Van der Bellen har reagert mot en nylig lov som forbyr kvinner å bære burka (et heldekkende slør). Han har uttrykt ønske om at alle Østerrikes kvinner skal ta på seg slør én dag for å vise sin motstand mot islamofobi.

I motsetning til det president Van der Bellen tror, er ikke slør en del av islam i dens tradisjonelle form. Ingen av profetens kvinner dekket seg med slør. Det var først i islams 8. århundre at denne tradisjonen oppsto i Bagdad under de abbasidinske kalifene. Så ble den gradvis innført i forskjellige muslimske retninger.

Tross dette har Det Muslimske Brorskap etter den andre verdenskrig gjort dette til et symbol for sitt politiske prosjekt i muslimske samfunn. De sier at å bære slør ikke er strengt påbudt, det er en religiøs sak, men også et politisk valg. Alexander Van der Bellen tilhører gruppen av økologiske politikere som oppsto midt på 1990-tallet rundt den tyske Joseph Fischer. De Bellen støttet NATOs ulovlige intervensjon i Jugoslavia, den som tok side for de muslimske minoritetene.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.