Den østerrikske presidenten Alexander Van der Bellen har reagert mot en nylig lov som forbyr kvinner å bære burka (et heldekkende slør). Han har uttrykt ønske om at alle Østerrikes kvinner skal ta på seg slør én dag for å vise sin motstand mot islamofobi.

I motsetning til det president Van der Bellen tror, er ikke slør en del av islam i dens tradisjonelle form. Ingen av profetens kvinner dekket seg med slør. Det var først i islams 8. århundre at denne tradisjonen oppsto i Bagdad under de abbasidinske kalifene. Så ble den gradvis innført i forskjellige muslimske retninger.

Tross dette har Det Muslimske Brorskap etter den andre verdenskrig gjort dette til et symbol for sitt politiske prosjekt i muslimske samfunn. De sier at å bære slør ikke er strengt påbudt, det er en religiøs sak, men også et politisk valg. Alexander Van der Bellen tilhører gruppen av økologiske politikere som oppsto midt på 1990-tallet rundt den tyske Joseph Fischer. De Bellen støttet NATOs ulovlige intervensjon i Jugoslavia, den som tok side for de muslimske minoritetene.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no