Voltaire Network

Tony Blair returnerer til politikken

+

Den tidligere britiske statsministeren, Tony Blair, sier til Daily Mirror at han vil returnere til politikken for å kjempe mot Brexit.

Blaire var statsminister i ti år (1997-2007) og har sveiset utenrikspolitikken i Storbritannia sammen med USA sin. I samarbeid med president Bill Clinton, har Blair etablert den «tredje veien» (hverken kommunistiske eller kapitalistisk). Sammen med George Bush Jr. lanserte han den «Globale krigen mot terror».

Men stilt overfor den store motstanden i Irak har han foreslått en ny politikk for det «utvidete Midt-Østen»: Forslaget om den «Arabiske våren».

Etter at han avsluttet som statsminister ble han utsendingen til Midt-Østen-kvartetten ( som innebærer veiledning av relasjonene mellom Israel og de palestinske myndighetene). Samtidig drev han sine egne forretninger i Kuwait, Qatar og Kazakhstan.

Kona hans, Cherie Blair, er advokat og etablerte et stort advokat-foretak som nå arbeider for Qatar for å få stilt president Bashar Al-Assad for retten… så snart den Syriske Arabiske Republikken (Syria) er ødelagt.

Tony og Cherie Blair har tilknytning til CIA og det var utgangspunktet for «fiction»-romanen Ghost. Romanen er filmatisert av av Roman Polanski.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.