Den tidligere britiske statsministeren, Tony Blair, sier til Daily Mirror at han vil returnere til politikken for å kjempe mot Brexit.

Blaire var statsminister i ti år (1997-2007) og har sveiset utenrikspolitikken i Storbritannia sammen med USA sin. I samarbeid med president Bill Clinton, har Blair etablert den «tredje veien» (hverken kommunistiske eller kapitalistisk). Sammen med George Bush Jr. lanserte han den «Globale krigen mot terror».

Men stilt overfor den store motstanden i Irak har han foreslått en ny politikk for det «utvidete Midt-Østen»: Forslaget om den «Arabiske våren».

Etter at han avsluttet som statsminister ble han utsendingen til Midt-Østen-kvartetten ( som innebærer veiledning av relasjonene mellom Israel og de palestinske myndighetene). Samtidig drev han sine egne forretninger i Kuwait, Qatar og Kazakhstan.

Kona hans, Cherie Blair, er advokat og etablerte et stort advokat-foretak som nå arbeider for Qatar for å få stilt president Bashar Al-Assad for retten… så snart den Syriske Arabiske Republikken (Syria) er ødelagt.

Tony og Cherie Blair har tilknytning til CIA og det var utgangspunktet for «fiction»-romanen Ghost. Romanen er filmatisert av av Roman Polanski.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no