En diplomatisk-militær kilde har bekreftet følgende til det russisk pressebyrået Sputnik:

  En gruppe journalister som opererer på freelance basis for den Qatarske mediekanalen Al Jazeera har nylig laget en film, en fabrikasjon, om et nytt «kjemisk angrep» som angivelig skal være utført av den syriske hæren mot sivile.
  Denne filmen ble laget for en europeisk tilknyttet person.

Det som ble vist på opptakene og som ble presentert av «De hvite hjelmene» om sarin-angrepet angivelig utført av syriske myndigheter ved Khan Cheikhoun, skal ha inspirert terroristene til å fortsette å «skyte opptak for fjernsyn». Det var dette personen som Sputnik snakket med antydet. Han la også til at han har fått bekreftet denne (provokasjonen) fra ulike kilder.

Samtalepartneren fra Al-Jazeera påsto også at filmingen fant sted i byene Saraqib, Erich og Jisr al-Shugur (alle i den syriske Idlib-provinsen). Filmingen involverte nesten tredve fra brannvesenet, ambulanser og også nesten 70 av lokalbefolkningen og deres barn fra en flyktningeleir.

«For å gjøre filmingen mer realistisk ble det filmet fra flere steder ved bruk av mobil-telfoner og en fire-propellers drone. Med en gang filmingen var avsluttet mottok hver deltager, også barna, 1000 syriske pund og en matpakke fra gruppen», fortalte kilden.

Al-Jazeeras kontakt avsluttet med å si: «Flere falske videoer ledsaget av skrikende kommentarer på sosiale nettverk må ha blitt tatt her på søndag på anmodning av den som finansierte og sponset filmingen, som har tilhold i et europeisk land.»

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no