Voltaire Network

Ny spenning i Gulfens Samarbeidsråd

+

Saudi-Arabia og De Arabiske Emiratene har reagert sterkt på Qatars pressebyrå som har publisert en uttalelse fra prinsen av Qatar. Denne kom etter det arabisk-islamske toppmøtet mot terrorisme.

Ifølge kommunikéet forsvarer emir Tamim Iran, og legger vekt på sin fredelige rolle i Gulf-regionen.

Bare minutter etter at dette kommunikéet ble publisert organiserte alle fjernsynskanalene i Saudi-Arabia og Emiratene debatter mellom eksperter om dette «forræderiet» fra Qatar. Det qatarske pressebyrået trakk da tilbake uttalelsen, og annonserte at de hadde blitt hacket. Men Saudi-Arabias og Emiratenes presse fortsatte sin kampanje. De mente fortsatt at meldingen om at det første kommunikéet var blitt hacket bare var en dårlig unnskyldning.

I mars 2014 foregikk det en hemmelig, voldsom krig mellom Qatar på den ene siden og Saudi-Arabia og Emiratene på den andre siden. Årsaken til at krigen brøt ut var fordi Qatar støttet en fraksjon av Det Muslimske Brorskap som hadde vært vært involvert i et forsøk på å styrte det saudiske dynastiet.

Qatar ser ikke ut til å dele Saudi-Arabias nye vilje til å bryte båndene til Det Muslimske Brorskap.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.