در نشست بزرگ ملی ترکیه در ۷ ماه ژوئن ۲۰۱۷ ، اجازه ی حضور نیروهای ارتش این کشور در قطر تصویب شد .

در پی امضای قرار داد ی که در سال ۲۰۱۴ امضا گردید ، کشور ترکیه پایگاه نظامی در قطر تاسیس کرده که در آن ۳۰۰۰ تن می توانند حضور داشته باشند . در عین حال تا کنون مشخص نشده که کشور ترکیه به چه علت قصد دارد نیروهای خود را به خلیج بفرستد ، که بسیار از منطقه ی حفاظتی این کشور دور می باشد .

کشور قطر بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده ی خاور میانه را در خاک خود مستقر ساخته . پایگاه عودید می تواند ده هزار تن را در خود جای دهد و مقر اصلی CentCom می باشد . این پایگاه از اصول مکتب کارتر پیروی کرده که در آن ایالات متحده می تواند سوخت هیدروکربن خود را از خلیج فارس به صورت طرح امنیت ملی تامین سازد . با این حال از سال ها پیش ، ایالات متحده نیازی به گاز و نفت خلیج فارس ندارند چرا که در خلیج مکزیک استخراج این مواد را افزایش داده .

از آغاز این هفته ، ده کشور روابط دیپلماتیک خود را با کشور قطر قطع کرده اند .

در اول ماه ژوئن ۲۰۱۷ (‌پس از سخنرانی دونالد ترامپ در ریاض ، و پیش از بحران دیپلماتیک ) ، دنیس راس ( فرستاده ی پیشین پرزیدنت بوش پدر و کلینتن به خاور میانه ) ، به Sky News اعلام داشته که برایش عجیب نخواهد بود که دولت ترامپ به کشور قطر نشان دهد که از پایگاه عودیددر حال خروج می باشد . هر چند در شبکه ی الجزیره ، پنتاگن اعلام داشته که به لحاظ نظامی ترک این پایگاه امکان پذیر نمی باشد .

در خاور میانه ائتلاف نوینی در حال شکل گیری است .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian