در تاریخ ۳۰ ماه ژوئن ۲۰۱۷ ، ارتش لبنان عملیات ٬٬ مشت گره کرده ٬٬ را در کمپ پناهندگان سوری النور و قاریا در شرق عرسال از طریق پایگاه هوایی رایاک به پایان رسانید . پنج عنصر انتحاری با منفجر ساختن خود سعی در عقب نشاندن ارتش لبنان نمودند . عناصر جهادی یک دختر بچه را کشتند و هفت سرباز را زخمی نمودند . تعداد ۳۵۰ نفر نیز دستگیر شدند .
این نخستین عملیات از این گونه است که از زمان جنگ سوریه به وقوع پیوسته ، همچنین پس از شکست القاعده در سال ۲۰۱۴ در ماه اوت که به موجب آن تعدادی از نظامیان زندانی شدند . تعدادی از این زندانیان به دستور دولت قطر آزاد شدند ( کشور قطر عناصر جهادی را تحت الامر خود دارد با وجود آنکه منکر حمایت آنها می باشد ) ، سایر نظامیان همچنان در بازداشت بسر می برند .
به طور مشهودی وضعیت سیاسی دگرگون شده است . کمپ پناهندگان عرسال توسط سناتور ایالات متحده جان مک کین ساخته شده بود تا به صورت پایگاه عناصر جهادی مورد بهره برداری قرار بگیرد . این کمپ ها ی پناهندگان در سال ۲۰۱۱ توسط اهل محل مورد استقبال قرار گرفتند و از حمایت گسترده ی حزب های سیاسی وابسته به عربستان سعودی ، اسرائیل و قطر ( به خصوص شبکه ی مربوط به سعد حریری و نیروهای لبنانی سمیر جعجع و حزب سوسیالیست ولید جمبلات ) بهره برداری شدند . در حالی که امروزه جمیعت ساکن عرسال لبنان خواهان بیرون راندن عناصر جهادی از این منطقه می باشند ، اما احزاب سیاسی ترجیح می دهند در این رابطه سکوت اختیار کنند .
ارتش لبنان ، در این زمانی که جنگ سوریه رو به پایان است ، می خواهد تا اقتدار ملی خود را در سرزمین خود نشان دهد . احزاب سیاسی وابسته به سوریه ( مانند حزب الله با رهبری حسن نصرالله ) از این عملیات حمایت کردند و نسبت به سربازان زخمی که با عناصر جهادی می جنگند ابراز همدردی نمودند .
زندان های لبنان به قدری پر شده اند که معلوم نیست چه به سر افراد بازداشت شده خواهد آمد . در گذشته عناصر جهادی که توسط دولت دستگیر می شدند در زندان رومیه نگهداری می شدند . این زندان به صورت مرکز فرماندهی منطقه ای القاعده در آمده بود . زندانیان به کمک دولت می توانستند به راحتی با سایر عناصر وابسته ی خود تماس بگیرند . حتا اتاقی برای بازجویی از زندانیان داخلی خود اختصاص داده بودند . در واقع به علت تغییر ات سیاسی ، پلیس توانسته بود با اعمال زور وارد ساختمان زندان شود و زندانیان نیز پراکنده شوند . سال گذشته ، این زندانیان آزاد شدند و در کمپ فلسطینی عین الحلوه صیدا مستقر شدند . ۱۳۸ رهبر القاعده که توسط سازمان ملل مورد تعقیب بودند ، مقر نظامی خود را در آنجا تاسیس نمودند . با توجه به تعهدات بین المللی ، ارتش لبنان اجازه ی ورود به این کمپ را نداشت – با وجود آن که خارج مرزهای خود در این بخش اجازه ی حضور داشت - از این جهت این کمپ را به محاصره ی خود در آورد .