Den 20. juli 2017 har den tyrkiske nasjonalforsamlingen vedtatt en ny lov som forbyr landets parlamentarikere å fornærme Tyrkias gloriøse historie ved å bruke disse ordene: «Armensk folkemord», «Kurdistan» og «Kurdiske regioner».

Det er allment kjent allerede - men bare for medlemmene til AKP og MHP (Partiene for nasjonal handling) - at «hendelsene i 1915» ikke fant sted fra 1895 til 1896 og fra 1915 til 1916. Disse hendelsene ble ikke utført mot alle ikke-muslimer, men bare mot de forræderne hvis lojalitet var overfor Russland og noen ganger og indirekte mot deres familier. Heller ikke kostet hendelsene i 2015 livet til 1,2 millioner eller 1,5 millioner personer, men bare livet til et svært lite antall. Og ethvert parlament i verden som våger å mene at folkemordet fant sted, er en fiende av det tyrkiske folket, som stammer fra steppe-ulvene.

På samme måte, den angivelige anerkjennelsen av Kurdistan gjennom Sevres-traktaten etter 1. verdenskrig har aldri eksistert. Og Lausanne-konferansen som opphevet traktaten noen år seinere eksisterer ikke i dag i Tyrkia, men i Irak. Videre er det fullstendig nonsens å snakke om kurdiske regioner i Tyrkia fordi om det er kurdere i visse områder. Disse er først av alt tyrkiske nasjonaliteter.

Da tyrkerne koloniserte araberne sørget de for at enhver folkeoppstand aldri ville finne ved å stenge alle skolene. Og det er ingen tvil om at sultan Erdogan på samme måte måte garanterer at det ikke vil komme noen utfordringer fra Parlamentet ved å skille det tyrkiske språket fra uønskete språk og vaske hjernene til den parlamentarikere som har uønskete tanker.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no