Έκλεισε μια μυστική συμφωνία μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και των Μονάδων Προστασίας του Λαού των κουρδικών Δυνάμεων για συντονισμό των δράσεων τους κατά του Ντάες στη Ράκκα .
Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά από το καταριανό πρακτορείο Almodon στις 23 Ιουλίου 2017, έπειτα διαψεύσθηκε, κι έπειτα πάλι επανήλθε από την εφημερίδα The Independent (Λονδίνο) [1].

Στην αρχή του πολέμου κατά της Συρίας, από το 2011 ως το 2014, οι κουρδικές πολιτοφυλακές μάχονταν στο πλευρό του συριακού αραβικού στρατού. Ως τόσο , όταν —στις 31 Οκτώβριου 2014— η Γαλλία και η Τουρκία δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στη Συρία (όπου οι Κούρδοι δεν είναι μαζικά παρόντες παρά από τα τέλη της δεκαετίας του 80) και να εκδιώξουν εκεί τους Κούρδους από το τουρκικό Κουρδιστάν , ένα μέρος αυτών των πολιτοφυλακών θα διολισθήσει προς την πλευρά του ΝΑΤΟ . Δεν είναι παρά τότε που η Δαμασκός σταμάτησε να πληρώνει το μισθό αυτών των πολιτοφυλάκων και να τους διοχετεύσει όπλα. Αυτές οι πολιτοφυλακές δεν θα επανέλθουν στη Συρία παρά μόνο όταν η Τουρκία άρχισε τη σφαγή των Κούρδων της και όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε νέους στόχους για το στρατό του.

Η συμφωνία για τη Ράκκα είναι η δεύτερη φέτος. Ακολουθεί αυτή για την Ιεράπολη- Μανμπίτζ /Αλ Μπαμπ με την οποία επιστράφηκαν στη Δαμασκό τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή που απελευθερώθηκαν από τους Κούρδους, .

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά