Voltaire Network

Jihadist arrestert for å ha tent på en rohingyansk landsby

+

Ifølge general Min Aung Hlaing, har den burmesiske hæren arrestert en mann som nettopp har satt fyr på syv hus i en rohingyansk landsby, Mi Chaung Zay (lokalisert i Buthidaung-området).

Dette er ingen andre enn Einu, en offiser i Hæren for rohuingyanernes sikkerhet i Arkan (delstat i Myanmar, oversetter). Han bønnfalte medlemmer i lokalsamfunnet til å flykte fra landet, og forsterket argumentene sine ved å beskylde hæren for tenne på rohingyanske landsbyer.

Hendelsen fant sted den 4. oktober 2017 rundt kl. 02.40 om morgenen. Hæren hjalp innbyggerne med å slukke brannene.

Etter at jihadistene angrep politistasjoner og forlegninger den 25. august har hæren og jihadistene gjensidig beskyldt hverandre for å sette landsbyer i brann.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.