Voltaire Network

Hva skjer egentlig i Iran?

+

Søndag 7 januar publiserte vi (Voltaire Net), på fransk, spansk og to andre språk, nyheten om at president Hassan Rouhani hadde gitt ordre om å arrestere sin forgjenger, Mahmoud Ahmadinejad, og sønnen til en mektig mann i presteskapet ved navn Seyyed Ebrahim Raisi.

To timer senere informerte iranske medier oss om at advokaten til den tidligere presidenten benektet at hans klient var blitt arrestert.

Som en følge av dette har vi trukket tilbake denne nyheten fra vår nettside.

Likevel finner vi 24 timer senere det umulig å verifisere om dette er fakta eller ikke. Ingen av de to personene som ble omtalt der har dukket opp i offentligheten. Ingen journalister har vært i stand til å kontakte dem direkte. Ikke en eneste iransk autoritet kan bekrefte eller benekte informasjonen som spinner rundt vedrørende disse arrestasjonene.

Den følgende morgenen, 8 januar, erklærer de øverst rangerte mediene i araberverdenen at den tidligere presidenten faktisk ble anholdt ved Shiraz. Deretter ble han plassert i husarrest med samtykke fra lederen Al Khamenei.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.