Voltaire Network

USAs forsvarsminister, general Mattis, innrømmer at Syria aldri har brukt kjemiske våpen

+

General og forsvarsminister Jim Mattis uttalte at han ikke har noe bevis på at Syria noensinne, på noe som helst tidspunkt, har brukt kjemiske våpen - verken i 2013 og heller ikke i 2017. I 2017 ga Det Hvite Hus ga ordre om bombing av flybasen Shayrat som et gjengjeldestiltak for det kjemiske angrepet som den syriske regjeringen angivelig skulle ha gjort mot basen i Khan Seikhoun.

Imidlertid kom USAs utenriksminister Rex Tillerson med en uttalelse den 23. januar, to uker før Mattis erklæring, da han deltok på en internasjonal konferanse i Paris mot «straffefrihet når kjemiske våpen blir brukt», hvor han beskyldte president al-Assad for gjentatte ganger å ha brukt slike våpen.

Mattis Admits There Was No Evidence Assad Used Poison Gas on His People”, Ian Wilkie, Newsweek, February 8, 2018.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.