Voltaire Network

Nazist-demonstrasjon i Sofia

+

Bulgaria skal lede Den Europeiske Union de første seks månedene i 2018. Men den 17. februar ble ble det holdt et nazistisk fakkeltog i hovedstaden Sofia. Et av partiene i regjeringen var med i denne marsjen.

Allerede i fjor ble viseministeren for regional utvikling, Pavel Tenev, tvunget til å gå av etter at et bilde av han ble publisert der han gjør nazihilsen foran en voks-støtte av gestapo-offiserer. Også en høyt ansatt i forsvarsdepartementet, Ivo Antonov, har måttet gå av etter at det ble publisert et bilde der han gjør nazihilsen foran en tysk tanks som ble brukt i andre verdenskrig.

Ikke nok med det. Plamen Ouzounov, rådgiver i sikkerhetssaker hos sosialist-presidenten Roumen Radev, har gått av på grunn av et fotografi som viser han mens han imiterer Adolf Hitler.

En 10 år gammel tradisjon er demonstrasjoner den 17. februar for å feire minnet om general Hristo Lukov. Denne herren oppmuntret til anti-semittisme og samarbeidet med nazistene. Denne feiringen har støtte fra Union of Patriots, et parti som er med i koalisjonsregjeringen.

Den bulgarske statsministeren, Boïko Borissov, er gudfar for en av de to ledende mafia-klanene i landet. Han representerer Bulgaria i Europarådet, og er nå faktisk president der de første seks månedene i 2018. Han har organisert viktig trafficking med narkotika og våpen for å støtte Al Qaida og Daesh i Syria.

Den tyske regjeringen har slett ikke reagert på nazist-demonstrasjonene i Sofia den 17. februar. Faktisk har Berlin kjent til Boïko Borrisov lenge, og driver med utpressing av han. I Europarådet samarbeider Borrisov med Tyskland og går med på alt de forslår.

La oss heller ikke glemme at polske Donald Tusk, en høy embetsmann som sitter i administrasjonen for Europarådet, er en barndomsvenn av den tyske kansleren Angela Merkel.

Den EuropeiskeUnionen har erklært at den ble skapt for å bekjempe nazismen og for å garantere fred.

Nazistpartier er medlemmer av regjeringene i Litauen, Ukraina og Bulgaria. Alle disse partiene har blitt organisert av tidligere nazister som ble reddet av Stay Behind - nettverk fra CIA og NATO for å kjempe mot Sovjetunionen. Under den kalde krigen fikk de beskyttelse av USA, og av og til av Tyskland.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.