Δίκτυο Βολταίρος

Μα τι έγιναν οι «400.000 μετριοπαθείς αντάρτες της Γκούτα»;

+

Σύμφωνα με τον Τύπο και τις δυτικές κυβερνήσεις, η Ανατολική Γκόυτα φιλοξενούσε «400.000 μετριοπαθείς αντάρτες».

Ωστόσο, η συρορωσική στρατιωτική επιχείρηση εκκαθάρισης των ομάδων τζιχαντιστών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παύσης των εχθροπραξιών με τους Σύρους αντάρτες (ψήφισμα 2401 του ΣΑ του ΟΗΕ), δίνει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μέχρι σήμερα, όπου απελευθερώθηκε το 90% του εδάφους και φαίνεται απίθανο να εμφανίζονται μαζικά νέοι άνθρωποι να εξέλθουν από τα ερείπια:
• 105.000 Σύριοι πιστοί στη συριακή Δημοκρατία έχουν απελευθερωθεί από το ζυγό των τζιχαντιστών.
• Άλλοι 7.000 άνθρωποι, πιθανώς ξένοι τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους, έφυγαν υπό συνοδεία στην Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 με τα ελαφρά όπλα τους.

Ήτοι μέχρι στιγμής, συνολικά 113.000 κάτοικοι. Είμαστε πολύ μακριά από τους 400.000 που ανέφεραν τα Κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κανείς δεν παρουσιάστηκε ως «μετριοπαθής αντάρτης» και να ζητήσει την προστασία της Ρωσίας.

Οι απελευθερωμένοι Σύροι μαρτυρούν την υποδούλωση από τους τζιχαντιστές των ανδρών σε ηλικία για να σκάψουν οχυρώσεις και σήραγγες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις οποίες υποβλήθηκαν.

Οι τζιχαντιστές συνοδεύονταν από τακτικούς Βρετανούς και Γάλλους στρατιώτες. Οι τελευταίοι δεν συνελήφθησαν, εκκενώθηκαν χωριστά σε μια «ανθρωπιστική» συνοδεία που διοργάνωσε γι ’αυτούς ο ΟΗΕ.

Ο ίδιος τύπος έκθεσης είχε γίνει στο Χαλέπι τον Δεκέμβριο του 2016. Δεν υπήρξε ποτέ εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, αλλά μια εξωτερική επίθεση που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους Δυτικούς [1].

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

[1] “Επίθεση μεταμφιεσμένη σε εμφύλιους πολέμους”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 28 février 2018.

Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Το Ισραήλ κατά των Βενεζουελάνων
Το Ισραήλ κατά των Βενεζουελάνων
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Κάτω από τα μάτια μας
“Κάτω από τα μάτια μας” (1/25)
Κάτω από τα μάτια μας
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Τι παίζεται στη Ουάσινγκτον γύρω από το Ιράν
Τι παίζεται στη Ουάσινγκτον γύρω από το Ιράν
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Παραλύθηκε το Ιράν
Παραλύθηκε το Ιράν
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος